fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Scandal în urma demolării unui zid în zona business a Clujului. Un avocat construiește parcare aproape de Tribunal

Scandal în urma demolării unui zid în zona business a Clujului. Un avocat construiește parcare aproape de Tribunal

Scandal între o firmă ce deține birouri și parcare subterană pe bulevardul Dorobanților și un avocat care demolează un zid pentru a construi un parking. Reprezentanții Eutocontact Serv SRL au reclamat că a căzut în curtea lor moloz de la demolare, însă avocatul Claudiu Brehar, proaspăt investitor, spune că nu li s-a permis muncitorilor să intre pe proprietatea vecină pentru a amenaja protecție să nu cadă bucăți de zid.

Pe bulevardul Dorobanților nr.12, la o clădire distanță de Palatul de Justiție Cluj, este de ceva vreme șantier de demolare. Ca urmare a demolării unui zid, o parte din moloz a ajuns în curtea clădirii Cluj City Center de la nr. 14-16, ridicată de firma Eurocontact Serv, care mai deține în ea două etaje de birouri și mai multe parcări la subteran. Tot parcări, în număr de 70 inițial, se vor realiza pe terenul unde este șantierul de demolare acum. Investitorul care realizează parkingul este avocatul Claudiu Brehar.

Reprezentanții firmei Eurocontact au reclamat la Poliția Locală și la Inspectoratul de Stat în Construcții faptul că le-a fost aruncat moloz pe proprietate, mai exact pe plantele ornamentale. În locul afectat este și terasa restaurantului Avocado aflat la parterul clădirii de birouri și locuințe, care momentan este închisă.

”Cei de la Poliția Locală ne-au spus că nu au ce face căci există autorizație de demolare. Dar autorizația prevede niște condiții în care se face demolarea, nu să arunci molozul la vecin. De la Inspectoratul în Construcții ni s-a răspuns că s-au aplicat sancțiuni.  Cei cu demolarea au vrut să vină să strângă cu lopata, dar nu așa se rezolvă, căci terenul e infestat. Am chemat o firmă de peisagistică și vom cere celor care au demolat să achite factura.”, ne-a spus managerul tehnic de la Eutocontact, Olimpiu Baciu.

Contactat de Clujust, avocatul Claudiu Brehar spune că au fost reclamați în repetate rânduri de cei de la Eurocontact. ”Molozul aruncat peste gard a rezultat din operatiunea de demolare. Oamenii mei au vrut sa-l curete tot, dar doamna directoare de acolo (Alina Țărmure – n.red) le-a interzis si a pus portarii să-i oprească să intre. Demolarea s-a făcut manual. Am vrut si sa facem protectie, dar tot doamna Țărmure ne-a interzis să intrăm. Chiar suntem imposibilitatea să facem ceva pentru că ne interzice accesul. Nu intra nimeni cu lopata! Se ia cu mâna. Să ne indice ziua si ora cand să trimitem oameni. Cei de la Eurocontact nu vor decat circ. Cu cei de la Armată, cu care ne mai învecinăm, suntem ok. Muncitorii firmei care execută demolarea au pus banda și au vrut sa pună schele ca să protejeze tot la City Center, dar s-au trezit cu toată poliția locală pe cap”, a precizat avocatul Brehar, în calitate de beneficiar al autorizației de demolare.

Despre cele afirmate de acesta, Olimpiu Baciu, manager tehnic Eutocontact, ne-a spus: ”Nu-i adevărat! Doamna Țărmure le-a zis că nu-i lasă sa intre oricum, ci să stabilească un program, să fie ordine. Acum nu vrem să trimită pe nimeni, ci să suporte cheltuielile firmei de peisagistică.”

Pe dispoziția de șantier privind demolare scrie că ”la cererea beneficiarului, s-a propus o soluție de protecție a vecinătăților care se va executa cu acordul vecinului de pe str. Calea Dorobanților nr.14.16 (acord dat deja verbal proiectantului)

Avocatul Brehar a precizat că va realiza o parcare cu 70 locuri pe un singur nivel, pentru care se va turna un covor asfaltic, iar în în septembrie speră să o inaugureze. Parkingul avocatului va fi într-o zonă în care este bătaie pe locuri de parcare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina