fbpx

Ryanair a dat în judecată Google pentru că permite reclame înșelătoare

Ryanair anunță că a dat în judecată Google și eDreams în numele consumatorilor pentru a preveni înșelarea acestora prin reclame care induc în eroare și prețuri false.

Compania aeriană irlandeză Ryanair a anunțat că a demarat proces la Înalta Curte din Irlanda împotriva site-ului eDreams și a motorului de căutare Google pentru a le opri să inducă în eroare consumatorii prin reclame la oferte inexistente de la Ryanar via site-ul eDreams și rețeaua publicitară a Google.

”Aceste practici sunt interzise de legislația de protecție a consumatorilor. Astfel, Ryanair a introdus în procedură și Comisia de Proiecție a Consumatorilor și a Concurenței. Google a permis website-ului eDreams să folosească un subdomeniu care induce în eroare numit ”Ryanair Cheap Flights” (www.Ryanair.eDreams.com), cu brandul identic Ryanair, pentru a determina consumatorii să viziteze acest site și să rezerve zboruri la prețuri umflate.”, se arată în comunicatul Ryanair.

ryanair-google

Ryanair a pornit mai multe procese în Europa împotriva site-urilor gen eDreams. Consumatorii au mai multe probleme când rezervă prin eDreams, de exemplu bagaje care apar cu check-in nu sunt înregistrate la companie, detalii de contact omise sau pasageri adăugați ulterior nerecunoscuți la aeroport, nefiind adăugați pe rezervare.

”Ryanair nu are o problemă că Google vinde spațiu publicitar, dar în mod repetat a făcut apel la Google pentru a impune transparenta pe publicitatea online, în urma a numeroase plângeri din partea clienților Ryanair, care au fost direcționați să cumpere pe eDreams, ei crezând că rezervă pe Ryanair.com. În urma refuzului Google de a opri această falsă reclamă (care încalcă chiar regulile Google de conduită), companiei Ryainair nu i-a mai rămas decât să îmceapă procedurile împotriva Google și eDreams la Înalta Curte din Irlanda”, se mai arată în comunicatul Ryanair.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns