fbpx

România: Și-au pus peștișorul în pungă și le-au spus polițiștilor că au scos animalul de companie la plimbare

Deși pare o glumă, președintele sindicatului polițiștilor Europol, agent principal de poliție Cosmin Andreica a declarat la o televiziune că este poveste reală: Niște români și-au pus peștișorul în pungă și le-au spus polițiștilor care i-au întrebat motivul deplasării să au scos animalul de companie la plimbare.

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, a povestit la Digi 24 câteva situații hilare cu care s-au confruntat polițiștii când au verificat motivele pentru care oamenii au ieșit din casă în timp ce este stăre de urgență. Polițistul a precizat că nu a fost stabilită în Ordonanța militară o distanță care să definească termenul de proximitate.

Sunt multe aspecte subiective, care vor rămâne la latitudinea polițistului care interacționeză cu cetățeanul. Va fi la latitudinea agentului constatator dacă proximitatea domiciliului este una rezonabilă sau nu.

Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns