fbpx
Acasă » JURIDICE-LEGISLAȚIE » RIL admis cu privire la inculpații care aleg procedura simplificată a recunoașterii învinuirii

RIL admis cu privire la inculpații care aleg procedura simplificată a recunoașterii învinuirii

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, astăzi, un recurs în interesul legii (RIL) cu privire la inculpații care aleg procedura simplificată a recunoașterii învinuirii.

Decizia nr.4 în dosarul nr.3078/1/2018:

”Admite recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție şi, în consecinţă, în interpretarea şi aplicarea unitară a prevederilor art. 396 alin. (10) din Codul de procedură penală, stabileşte că:

În ipoteza în care instanța a admis cererea inculpatului de judecare în procedura simplificată a recunoașterii învinuirii, iar cauza a fost judecată potrivit acestei proceduri, nu este posibilă pronunțarea unei hotărâri de achitare întemeiată pe dispoziţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a și lit. c) din Codul de procedură penală.

Obligatorie, conform dispoziţiilor art. 474 alin. (4) Cod procedură penală.

Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 11 februarie 2019.”

Art.16 alin (1) Codul de procedură penală:

b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;

c) nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea;

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina