fbpx

RIL admis cu privire la încetarea procesului în caz de violență în familie

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis un recurs în interesul legii (RIL), prin care stabilește că procesul penal în caz de violență în familie încetează doar prin retragerea plângerii prealabile, dacă acțiunea penală a fost pusă în urma plângerii.

”Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 193 raportat la art. 199 alin. (1) din Codul penal, stabileşte că:

Pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe săvârşită asupra unui membru de familie prevăzută de art. 193 raportat la art. 199 alin. (1) din Codul penal, atunci când acţiunea penală a fost pusă în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, încetarea procesului penal poate fi dispusă numai ca efect al retragerii plângerii prealabile şi nu ca efect al împăcării.

Obligatorie, conform dispoziţiilor art. 474 alin. (4) din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 8 aprilie 2019.”, se arată în minuta Deciziei nr.11 în dosarul nr.198/1/2019

Vezi mai jos recursul in interesul legii formulat de procurorul general al PÎCCJ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina