fbpx

Reținut de DNA Cluj pentru că a dat mită unui procuror

Un bărbat a fost reținut de procurorii DNA Cluj, fiind acuzat că i-a oferit unui procuror 20.000 de euro, din care i-a remis 3.000. Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Tomoiagă cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, printr-un intermediar, unui procuror suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele inculpatului) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic.

În același context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro și a promis că, în cursul serii, îi va mai înmâna încă 2.000 – 3.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii.”

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Procurorul căruia i s-a oferit mita a denunțat fapta.

Inculpatului Tomoiagă i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 27 iunie 2017 Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vom reveni cu detalii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns