fbpx

Remarul 16 Februarie aniversează 150 de ani de la înființare. Călin Mitică: ”Patriotism, onoare și prietenie” FOTO/VIDEO

Societatea „Remarul 16 Februarie” din Cluj-Napoca sărbătorește în aceste zile 15 decenii de existență. Început ca un modest atelier de reparat vagoane de cale ferată, astăzi reușitele companiei au consolidat poziția de lider pe piața românească de material rulant feroviar. Angajații Remarul 16 Februarie au sărbătorit alături de președintele companiei, Călin Mitică, și de oaspeți de seamă.

Dintre oficialitățile și persoanele publice prezente la eveniment, au susținut discursuri Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Călin Mitică, Președinte al Consiliului de Administrație „Remarul 16 Februarie”, Emil Boc – Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Lucian Nicolae Bode – Ministrul Transporturilor, Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române, Rareș Bogdan – Europarlamentar, șeful delegației române în grupul Popularilor din Parlamentul European. Au mai fost prezenți și Ioan Rus, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Ovidiu Turcu, Cozmin Gușă și Vasile Dâncu.

Destinul unei idei se scrie în fiecare zi. Treptat și responsabil, focusat mereu pe o evoluție ascendentă, acesta se înconjoară înțelept, cu oameni și resurse materiale demne de obiectivele sale. Ideea sărbătorește astăzi 150 de ani.

Dezvoltarea căilor de comunicații și a transportului de călători și mărfuri în Transilvania secolului al XIX-lea a condus la creșterea masivă a cererii de material rulant. Astfel, a devenit necesară ı̂nființarea unor ateliere de ı̂ntreținere și reparații pentru locomotivele și vagoanele aflate în exploatare. Atelierul de cale ferată din Cluj a luat ființă vizavi de gară, peste linii, odată cu inaugurarea liniei Cluj-Oradea, în septembrie 1870, fiind destinat inițial doar reparării vagoanelor de cale ferată. La început, atelierul avea în dotare abia câteva mașini unelte și bancuri de lăcătușerie. Un număr mic de muncitori se ocupau de întreținerea și intervențiile necesare menținerii în exploatare a materialului rulant, majoritatea lucrărilor efectuându-se manual.

Astăzi, reușitele companiei au consolidat poziția de lider pe piața românească, prin furnizarea unei game largi de produse și servicii. Toate acestea au fost posibile datorită investițiilor majore, a programelor eficiente de restructurare a societății, a modernizării capacităților de producție, a reorganizării proceselor tehnologice de reparații și a adaptării acestora pentru modernizarea diferitelor tipuri de vehicule. Istoria îmbrățișează prezentul și, împreună, fac o reverență în fața tuturor celor care au marcat prin munca și credința lor existența și continuitatea acestui proiect.

Remarul 16 Februarie înseamnă demnitate și respect câștigat prin muncă grea, înseamnă un mijloc prin care se manifestă știința și naturalețea omului de a tinde spre un mâine responsabil și mereu mai bun. Recunoștința se îndreaptă spre cei de azi, spre cei ce-au fost și spre cei ce vom fi, mereu mai buni și preocupați de evoluție și de dinamica pozitivă a acestui proiect. Trecutul pe care îl cunoaștem ne cere să ducem tradiția mai departe. Să căutăm să dezvoltăm noi șanse și să cucerim noi obiective. Să descoperim noi orizonturi, să spargem zidurile necunoașterii și să le lăsăm copiilor noștri țelul înalt al prosperității, împuternicit cu demnitatea firească a actului științei și tehnicii. Industria românească nu moare niciodată. Împreună creștem România. La mulți ani, Remarul 16 Februarie!” – Președintele Consiliului de Administrație „SC Remarul 16 Februarie”, Călin Mitică.

Acesta a vorbit în discursul de la evenimentul aniversar despre trei valori din cadrul companiei: patriotism, onoare și prietenie.

Ministrul Transporturilor a anunțat că autoritățile locale din Cluj și Bihor și Ministerul Transporturilor au semnat un acord pentru modernizarea liniei de cale ferată dintre Cluj-Napoca și Episcopia Bihor, pe o lungime totală de 166 kilometri. Investiția valorează 7,3 miliarde lei. Despre acest proiect se vorbește de aproximativ zece ani. Este suspect faptul că exact acum în prag de alegeri s-a reluat ideea.

„Am reușit în sfârșit să finalizăm studiul de fezabilitate, altfel nu aveam ce căuta aici. SF-ul este aprobat în CT și din acest moment intrăm în linie dreaptă cu implementarea acestui proiect. În martie va avea loc lansarea achiziției, depunerea ofertelor în luna mai, evaluarea ofertelor maxim în luna august, semnarea contractului – proiectare plus execuție în luna septembrie, realizarea proiectului tehnic în perioada de iarnă până în aprilie – mai anul viitor și efectiv execuția lucrărilor începând din aprilie – mai 2021”, a declarat la eveniment Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Personalități politice, din administrație, culturale și academice au fost prezente la aniversarea ce a avut loc într-o hală de la Remarul 16 Februarie.

În prezent, societatea Remarul 16 Februarie funcționează pe aproximativ 17 hectare, din care 12 hectare spații de producție, care găzduiesc utilaje ușor adaptabile în vederea organizării de noi procese tehnologice pentru repararea și modernizarea vehiculelor feroviare de orice tip, precum și pentru construcția unora noi. Generații ı̂ntregi de specialiști și-au pus amprenta ı̂n dezvoltarea societății și continuă să pună umărul la dezideratul evoluției continue pe care și l-au asumat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns