”Rectorul UBB despre prof. emerit Liviu Pop: ”Un jurist între juriști, un om între oameni”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai Cluj, Ioan-Aurel Pop, a fost cel care a deschis seria discursurilor desre personalitatea profesorului emerit Liviu Pop cu ocazia lansării volumului omagial Liber Amicorum, ce cuprinde lucrări de drept scrise de peste 50 de autori din toată țara: colaboratori apropiați, prieteni, foști doctoranzi, colegi ai profesorului Pop.

prezidiu aula magna ubb lansare volum liviu pop (1)”Eu fiind istoric, am și eu un privilegiu: nu există lucru pe această lume care să nu aibă istorie, și atunci și dreptul are o istorie a lui, cum are fizica, matematica, chimia. Toate disciplinele au o istorie a lor. M-am apropiat de istoria dreptului mulțumită profesorilor de la această universitate. Marii profesori, care acum trăiesc printre stele și ne iluminează cu spiritul lor. Între profesorii tineri asistenți era profesorul Liviu Pop.

Profesorul Liviu Pop a ajuns între timp unul dintre cei mai mari specialiști în domeniul domniei sale, nu doar al universității, ci din această țară, și, aș îndrăzni să spun, recunoscut pe plan internațional. A creat școală la Cluj, cum au făcut toți marii profesori, și faptul că dumneavoastră sunteți aici demonstrează că a creat școală și a lăsat în urma sa discipoli pe care să îi auziți încântându-vă cu ceea ce domnia sa a transmis drept moștenire și legat. Mai are mulți ani înainte să o facă în continuare pentru că porțile universității îi sunt mereu deschise. Facultatea de Drept, așa cum este ea astăzi, care ne aduce prestigiu și competență își are pietre de temelie ca facultatea adaptată exigențelor contemporane, pietre de temelie puse de profesorul Liviu Pop.

Nu ar mai trebui să spun nimic și nici nu am să spun, pentru că este destul această carte: cartea prietenilor, cartea profesorilor, cartea discipolilor, cartea celor care îl respectă și îl iubesc. Este de ajuns ca să dovedească că este un jurist între juriști, un om între oameni, care transmite mai departe mesajul lăsat de înaintași, îl continuă cu mare onoare, iar discipolii îl vor duce mai departe, continuându-i opera. De aceea mă bucur că am ajuns în clipa aceasta, în preajma Sărbătorilor, să îi facem o sărbătoare specială domniei sale. La mulți ani, domnule profesor!”, a spus rectorul Ioan Aurel Pop.

Volumul poate fi comandat la editura Universul Juridic. 

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns