fbpx

Rechizitoriu cu trafic de minore, întors de judecător la parchet pentru greșeli la secțiunea în drept!

Rechizitoriul a două inculpate (mamă și fiică) acuzate de proxenetism și trafic de minori (două părți civile în dosar) a fost întors la parchet de judecătorul de cameră preliminară pe motiv că procurorul de la DIICOT Bistrița-Năsăud, care a întocmit actul de acuzare, a făcut greșeli flagrante la secțiunea în drept.

Iată cum un dosar cu care se lăuda DIICOT în noiembrie 2019, când au fost reținute cele două inculpate, ajunge de râs din cauza modului în care a fost întocmit rechizitoriul. Noroc că procurorul are șansa să remedieze neregularitățile semnalate de judecătorul de cameră preliminară, dar se pierde timp în care procesul putea să înceapă.

Hotărârea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Bistrița-Năsăud:

”Constata neregularitatea Rechizitoriului din 4 mai 2020, dat in dosarul nr.39 D/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, prin care au fost trimise in judecata inculpatele H.G.-M. si F. M. C., trimise in judecata pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori prev. de art. 211 alin. 1 si 2 lit. a, rap. la art. 210 alin. 1 lit. c din Cod Penal, proxenetism in forma continuata prev. de art. 213 alin. 1 lit.b din C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen., si trafic de persoane in forma continuata prev. de art. 210 alin. 1 lit. a din C.pen. rap. la art. 182 alin. 1 lit. c din C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen., neregularitate constand in imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii, din urmatoarele motive:

-neindicarea, la incadrarea in drept a infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane (sectiunea in drept a rechizitoriului), a elementului material al infractiunilor;

-indicarea, ca si conditie esentiala de tipicitate a infractiunii de trafic de minori in varianta agravata, a conditiei prev.de art.210 alin.1 lit.c Cod penal, in contradictie evidenta cu starea de fapt retinuta in rechizitoriu;

-indicarea, la incadrarea in drept a infractiunii de proxenetism (sectiunea in drept a rechizitoriului) a unui text de lege inexistent;

-neindicarea, in sectiunea in fapt a rechizitoriului, a modului de comitere a infractiunii de proxenetism in legatura cu persoana vatamata B. A. C., infractiune presupus savarsita de catre inculpata F. M. C..

Respinge, in rest, ca nefondate, celelalte cereri si exceptii formulate.

Stabileste onorariu avocatial din oficiu, in suma de 470 lei, in favoarea av.R. N., desemnata pentru partea civila M.A., ce ramane in sarcina statului si se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei.

Stabileste onorariu avocatial din oficiu, in suma de 470 lei, in favoarea av.P.I.C., desemnat pentru partea civila R.A.-A., ce ramane in sarcina statului si se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei.

Stabileste onorariu avocatial din oficiu, in suma de 940 lei, in favoarea av.B. A.m., desemnata pentru persoanele vatamate S. D.-A. si V. I.-L., ce ramane in sarcina statului si se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei.

Dispune comunicarea incheierii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, in vederea remedierii neregularitatilor actului de sesizare, procurorul urmand a comunica judecatorului de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata ori solicita restituirea cauzei, in termen de 5 zile de la comunicarea incheierii.

Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Cu drept de contestatie odata cu incheierea ce se va pronunta in conformitate cu disp.art.346 Cod procedura penala.”

Comunicatul DIICOT de la momentul reținerii:

”La data de 13 noiembrie 2019, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatelor H.M.G. și F.M.C, în vârstă de 51 și 22 de ani, pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism și constituire a unui grup infracțional organizat.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2018 inculpata H.M.G. și fiica acesteia F.M.C., împreună cu alte două persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, respectiv pentru exploatarea unor persoane de sex feminin, minore și majore, prin recrutarea, adăpostirea și transportarea precum și obligarea lor la practicarea prostituției în favoarea membrilor grupului, dar și prin obținerea de foloase materiale și înlesnirea practicării prostituției de către persoane de sex feminin majore;

În urma cercetărilor s-a descoperit că inculpatele H.M.G. și F.M.C., prin constrângere, amenințare și violență, au obligat mai multe persoane de sex feminin minore și majore să practice prostituția în favoarea acestora (găsindu-le clienți și asigurând transportul acestora în locațiile unde aveau loc relațiile sexuale), obținând diferite sume de bani reprezentând o parte din plata serviciilor sexuale practicate de persoana vătămată;

La data de 13.11.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza județului Bistrița Năsăud, cu ocazia cărora au fost ridicate mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, precum și suma de 7.000 de euro.”

În 14 noiembrie, Gabriela Mariana Huciu și Maria Claudia Flore au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. În februarie au trecut în arest la domiciliu, iar de o vreme sunt sub control judiciar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina