Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea realizatorului TV Dinu Criste, care este și preot, împotriva Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pentru anularea ultimului concurs pentru șefia Radio Cluj, câștigat de Bogdan Roșca.
Augustin Criste, cunoscut ca Dinu, poate ataca sentința Curții de Apel cu recurs. ”Respinge actiunea formulata de reclamantul Criste Augustin în contradictoriu cu pârâta Societatea Română de Radiodifuziune. Obliga reclamantul sa plateasca pârâtei SRR suma de 630 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sanctiunea nulitatii”, se arată în minuta sentinței de la secția de contencios a Curții.
In plangerea sa, realizatorul TV a cerut anularea Hotararii 145/2013 privind regulamentul de selectie a personalului de conducere din cadrul SRR și anularea Hotararii de organizare a concusului, publicata pe site-ul SRR in 11 decembrie 2013. De asemenea, jurnalistul a solicitat anularea concursului organizat in ianuarie 2014 de catre SRR, pentru functia de manager al Studioului Radio Cluj. La acel concurs, Augustin Criste a participat si a fost notat sub actualul director, Bogdan Rosca.
Criste, care este realizator la TVR, a reclamat in procesul cu SRR, faptul ca s-au modificat, pe parcursul concursului, criteriile de participare. In prima fază a concursului, exista un criteriu potrivit caruia concurentul trebuia sa aiba experienta de minim un an in management, iar Augustin Criste intocmea acest criteriu. Apoi, SRR a scos aceasta conditie din fisa concursului, iar in acest fel a putut concura si actualul director, Bogdan Rosca. In faza a doua a concursului, Augustin Criste a obtinut 68 de puncte, in timp ce contracandidatul Bogdan Rosca a obtinut 89 de puncte, calificandu-se pentru ultima etapa.
Directorul Radio Cluj, Bogdan Rosca, a fost implicat intr-un scandal de plagiat chiar inainte de anuntarea rezultatelor finale. Mai exact, acesta a fost acuzat ca a copiat aproape integral lucrarea de diploma dupa o lucrare similara, semnata de Ioan Mihai Miclaus, coleg cu el la Radio Cluj.
Daca tot sunteti de la Cluj Just ar trebui sa verificati si decizia CNE din Ministerului Educatiei prin care UBB este obligata sa anuleze decizia de plagiat. Si sa va intrebati cum de un astfel de document nu a fost semnat de juristul universitatii si cum s-a dat el in lipsa lucrarilor de licenta, samd. A, si inca un pont. Cine e sefa comisiei de la UBB si in ce relatie este cu cel care a pierdut procesul… Sau cu sotul ei?