Acasă » AVOCATURA » Radu Chiriță este autorul ”vedetă a zilei” de pe site-ul UNBR

Radu Chiriță este autorul ”vedetă a zilei” de pe site-ul UNBR

Conducerea UNBR a citat pe site-ul uniunii articolul scris de avocatul clujean Radu Chiriță pe tema onorariilor minimale, atacându-l subtil pe autor, la care nu îi menționează deloc numele. Articolul este supus atenției membrilor Consiliului UNBR, cu mențiunea că ”articolul face parte dintr-o serie de articole publicate de același autor la adresa UNBR!”.

În mod ciudat și fără explicații, în aceeași postare de pe site-ul UNBR se menționează că autorul este cadru didactic la UBB și ”formator al unor Barouri în cadrul acțiunilor de educație profesională a avocaților, organizate fără participarea UNBR sau INPPA”

Redăm mai jos știrea publicată pe site-ul Uniunii Naționale a Barourilor din România:

”În atenția membrilor Consiliului UNBR: Dăm publicității articolul „Dacă UNBR îmi negociază contractele, îi invit să facă și munca” publicat pe site-ul www.clujust.ro, preluat de site-ul www.luju.ro de pe blogul autorului. Articolul este adresat membrilor Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, organul de conducere colectivă a profesiei de avocat, între Congresele avocaților, care are atribuțiile prevăzute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, organ al profesiei desemnat cu sintagma „UNBR”. Articolul face parte dintr-o serie de articole publicate de același autor la adresa UNBR !

Autorul este cadru didactic al Facultății de drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, formator al unor Barouri în cadrul acțiunilor de educație profesională a avocaților, organizate fără participarea UNBR sau INPPA.”

Este vorba de conferința ”Noile coduri – între tradiție și modernism, pe tărâmul principiilor fundamentale – controverse în aplicațiile practice”, organizată de Baroul Alba, împreună cu Baroul Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ce a avut loc la Alba Iulia în 22 aprilie 2017. În deschiderea conferinței au vorbit: av. dr. Mihai Baco, decanul Baroului Alba și Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procurorul general al României!

Contactat de Clujust.ro și întrebat dacă se așteaptă la vreo sancțiune, Radu Chiriță a răspuns: ”dacă am ajuns ca opinia să fie un delict, însemnă că nu ne îndreptăm spre ce trebuie. Nu ar putea să mă sancționeze, nu am făcut nimic ilegal”.

Legat de conferința de la Alba Iulia, Chiriță a spus că l-a invitat decanul Baroului alba si a acceptat, fiind o conferință de drept penal. ”Îmi scapă subtilitatea”, a spus Chiriță referitor la mențiunea de pe site-ul UNBR.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns