fbpx

Profesorul Mateuț îl să în judecată pe Sebastian Ghiță

Profesorul de procedură penală, avocat Gheorghiță Mateuț, a declarat că îl va da în judecată pe omul de afaceri Sebastian Ghiță, după ce acesta a afirmat la România TV că ă fostul ministru Mihnea Costoiu s-a întâlnit la un hotel din Cluj cu Mateuț pentru a discuta despre raportul teza de doctorat a șefei DNA, Codruța Kovesi.

sebastian-ghitaDeputatul Sebastian Ghiţă a mărturisit în direct la România TV că fostul ministru Mihnea Costoiu s-a întâlnit la un hotel din Cluj cu avocatul penalist Gheorghiţă Mateuţ. Acolo s-ar fi pus la cale măsluirea raportului privind plagiatul lui Kovesi, spune deputatul Sebastian Ghiță.

Într-o intervenție telefonică, Sebastian Ghiță a adus noi amănunte privind modul în care s-a procedat la măsluirea raportului privind lucrarea de doctorat a lui Kovesi.

“Acum 4 ani am mers cu Costoiu la Cluj, Costoiu îl ştia, l-a contactat, eu am mers până acolo, am aşteptat într-o parte în holul hotelului să termine discuţia dspre plagiat”, a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.

Avocatul și profsoru Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, că nu s-a văzut niciodată cu Sebastian Ghiţă sau Mihnea Costoiu la Cluj.

”E nebun. Pe Ghiţă l-am văzut pentru prima dată pe holurile Instanţei Supreme. Nu l-am cunoscut până atunci niciodată. Nici vorbă să vină cu avionul particular la Cluj. Eu am întocmit şi am semnat raportul, împreună cu Gabriel Boroi şi Dumitra Popescu, la Bucureşti, în Ministerul Educației, unde era comisia. Noi am fost chemaţi ca și specialişti.”, a spus Mateuț.

”Pe Ghiță îl dau în judecată.”, a conchis Mateuț mini-interviul pentru EVZ.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns