fbpx

Procurorul European este aproape să devină realitate

Procurorul European este aproape să devină realitate. Comisia LIBE din Parlamentul European a votat, astăzi, cu o largă majoritate, textul final al Regulamentului privind înființarea Biroului Procurorului European, iar în octombrie se va vota în plenul Parlamentului European.

Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), din care face parte și europarlamentarul român Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a votat pentru înființarea instituției Procurorului European.

Procurorul European va ancheta, de la început până la final, toate cazurile de fraudă cu bani europeni, iar infracțiunile vor avea limite minime de pedepse, aceleași în toate statele membre. 

”Un grup de procurori europeni care lucrează împreună și rapid va fi mult mai eficient decât activitatea actuală, prin cooperare judiciară între statele membre. Frauda actuală de 500 de milioane de euro pe an numai în UE arată nevoia de schimbare și această schimbare se numește Procurorul European.

Este bine de știut că toate investigațiile, cum sunt perchezițiile, audierile, interceptările sau arestările preventive vor respecta legile statelor în care se fac. Vor fi respectate drepturile celor anchetați și regulile procesului echitabil.”, a precizat europarlamentarul Monica Macovei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns