fbpx

Procurorul a cerut arest la domiciliu pentru grefierul “Muri”, judecatorul a dat control judiciar

Grefierul Emil Muresan de la sectia penala a Judecatoriei Cluj-Napoca este cercetat pentru luate de mita, sub control judiciar.

Procurorii Parchetului de le langa Tribunalul Cluj sustin ca l-au prins in flagrant pe grefierul Muresan cand a primit mita 50 de lei.

“La 07.11.2019, grefier din cadrul sistemului judiciar a fost surprins în flagrant în timp ce a primit o sumă de bani în legătură cu urgentarea îndeplinirii unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, aspect evidenţiat prin realizarea flagrantului, activitate la care şi-au dat concursul tehnic lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A.-S.J.A Cluj.

În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că în perioada iulie 2019 – noiembrie 2019 acesta a pretins şi primit în mod repetat diferite sume de bani şi bunuri de la o persoană care are calitatea de inculpat într-o cauză aflată pe rolul unei instanţe de judecată în scopul urgentării, pe de o parte a soluţionării cererilor de prelungire a dreptului de circulaţie, iar pe de altă parte a comunicării încheierilor instanţei de judecată către unitatea de poliţie competentă.

Procurorul anchetator din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, prevăzută de art. 289 alin.1 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin.1 din C.pen.

La 08.11.2019 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta pe o perioadă de 60 de zile.”, se arata in comunicatul semnat de purtatorul de cuvânt al PT Cluj, procuror Pavelescu Theodor

Comments

comentarii

Lasă un răspuns