Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Procuroarea care a târât-o pe Sorina este cercetată disciplinar

Procuroarea care a târât-o pe Sorina este cercetată disciplinar

Procuroarea care a târât-o pe fetița Sorina din Baia de Aramă și a produs indignare în societate este cercetată disciplinar pentru manifestări care aduc atimngere onoarei sau probității profesionale.

Inspecția Judiciară a anunțat astăzi că procuroarea Maria Pițurcă de la PCA Craiova este cercetată și că s-a propus suspendarea ei din funcție.

”Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.”, se arată în comunicatul Inspecției Judiciare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina