Acasă » GALERII FOTO » Procesul unei tentative de omor între studenți la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj FOTO/VIDEO

Procesul unei tentative de omor între studenți la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj FOTO/VIDEO

Procesul unei tentative de omor între studenți a fost judecat la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj în cadrul ”Zilelor porților deschise”. Anul trecut, a fost judecat un caz de șantaj, acces ilegal la un sistem informatic și pornografie infantilă. Din nou, ”regizorul” procesului simulat a fost conferențiarul și judecătorul de Curte de Apel, Sorina Siserman.

În perioada 28-30 martie, la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj sunt ”Zilele porților deschise”. La manifestările din prima zi, peste 300 de elevi de la Colegiul Național „Andrei Muresanu” Dej, Colegiul National „George Baritiu” Cluj, Liceul Teoretic „Gheorghe Sincai” Cluj, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj și Liceul Teoretic „Eugen Pora” Cluj au umplut Amfiteatrul 1 . Printre elevi s-a aflat, in calitate de invitat de onoare, inspectorul școlar Amalia Gurzău.

”Bine ați venit la această activitate a Zilelor porților deschise! Vă spun sincer că am foarte mari emoții, dar totodată sunt foarte fericită. Cred că demult nu am mai văzut atât de plin amfiteatrul nostru, adică să vedem că nu sunt suficiente locuri este mare lucru pentru noi. Sunt convinsă că cei care sunt aici în față, studenții noștri care v-au pregătit un proces simulat, vor avea emoții. Nu cred că se așteptau să fie chiar atât de multă lume, așa că vă voi ruga să-i susțineți și să fiți atenți la ce vor face ei pentru dvs.”, le-a spus liceenilor decanul Anca Georoceanu.

Mai întâ, studentul de anul IV Cristi Gândac, care a urmat cursul de educație juridică al judecătorului Cristi Danileț, le-a împărtășit elevilor câteva din tainele dreptului și ale procesului penal. ”Le voi spune câte ceva ca să înțeleagă ce se întâmplă în procesul simulat. Eu le voi vorbi o jumătate de oră, nu două ore cât este cursul nornal. I-am transmis asta domnului Danileț”, ne-a spus studentul înainte de prezentare.

A urmat procesul simulat privind un caz de tentativă de omor, pus în scenă de studenți din anul III de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj. Mai exact, un student român l-ar fi lovit cu o sticlă în cap pe un student italian venit în Cluj cu programu Erasmus. Cei doi s-au luat la ceartă după ce italianul i-ar fi făcut avansuri iubitei inculpatului. Facultatea care l-a trimis pe italian în România s-a constituit parte civilă alături de el. Puteți auzi rechizitoriul din gura judecătoarei interpretate magistral de studenta Larisa Bobocea.

În roba de avocat au fost studentele Andreea Antonescu, Maria Mădălina Chiș, Denisa Cârstean și Diana Adelina Huluban, iar procurorul a fost Octavian Grad. Persoana vătămată a fost Berkeczi Zoran, iar inculpatul Bogdan Someșan. Studenta Mihaela Ioana Șipoș, cea care a interpretat-o pe iubita inculpatului, a creat un moment haios în momentul audierii ca martor.

În final, după audierea părților, martorilor și dezbateri pe fond, inculpatului s-a ales cu o pedeapsă de 3 ani si 2 luni inchisoare, plus că a fost obligat să plătească 15.000 lei daune materiale 12.000 daune morale.

”Eu nu sunt atât de dură în sala de judecată”, a spus după procesul simulat judecătoarea Sorina Siserman cu referire la tânăra care a fost în rolul judecătoarei. De asemenea, Siserman a precizat că Șipoș este o studentă foarte bună, în ciuda rolului jucat bine.

Decanul Anca Georoceanu le-a înmânat diplome celor care studenților care au contribuit la procesul simulat și cadrelor didactice Sorina Siserman și Narcisa Radu. 

Reprezentanții facultății au organizat o tombolă pentru elevi, zece dintre aceștia fiind premiați cu stickuri usb și selfie stickuri. La final, elevii au mers cu profesorii de la drept prin facultate. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina