fbpx

Proba de cunoștințe juridice a decimat candidații pentru magistratură. Din Cluj, au mai rămas patru avocate

Proba de cunoștințe juridice a decimat, din nou, candidații de la concursul de admitere directă în magistratură. Din Cluj, au mai rămas în cursă patru avocate.

Din 944 de candidați care s-au prezentat la prima probă, cea de verificare a cunoștințelor juridice, constând în 100 de întrebări de tip grilă, au luat punctaj de trecere 118. Punctajul minim este de 70. Astfel, nu mai sunt așa mulți candidați pentru cele 95 de locuri scoase la concurs, 60 de judecător și 35 de procuror.

Din Cluj au fost 37 de candidați, din care 22 de avocați. Au trecut de prima probă patru avocate: Dana Eugenia Pop, care are al doilea punctaj din țară – 86, Roxana Maria Tarce și Mara Teodora Tudoroniu – 77 puncte și Tereza Stroe – 73.

Avocata cu cea mai mai experiență dintre candidații din Cluj, Adina Udrescu, a fost aproape de a trece proba, cu 66 de puncte.

În partea de jos a listei, regăsim VIP-ul din Cluj care și-a încercat forțele juridice, directorul adjunct de la Direcția de Protecție a Copilului, Dana Elena Catarig, care a cumulat doar 35 de puncte.

Candidații mai au la dispoziție ziua de azi pentru a depune contestații.

Urmează în 10 iunie testul de verificare a raționamenului logic, iar în perioada 21-29 iunie se desfășoară interviurile.

Tabel cu rezultatele

Subiectele și răspunsurile

Comments

comentarii

Lasă un răspuns