fbpx
Acasă » ȘTIRI » Prins cu 4 kilograme de cannabis în portbagajul mașinii

Prins cu 4 kilograme de cannabis în portbagajul mașinii

Un bărbat a fost prins de polițiștii și procurorii antidrog în timp ce transporta prin Baia Mare 4 kilograme de cannabis în portbagajul mașinii.

La data de 8 noiembrie, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Hărăguş Vasile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prin introducerea în ţară fără drept, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept şi cultivare de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 08 noiembrie 2018, în jurul orelor 08:40, inculpatul  Hărăguş Vasile a preluat şi apoi a transportat pe raza municipiului Baia Mare, în portbagajul autoturismului său, cantitatea de 4,16 kilograme Cannabis.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că pachetele  în care au fost descoperite drogurile au fost expediate din Spania, pe cale terestră, prin intermediul unui microbuz aparţinând unei firme care desfăşoară activităţi de coletărie.”, se arată în comunicatul DIICOT.

La un preț de vânzare de 50 de lei/gram, drogurile găsite valorează peste 200.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la un imobil situat pe raza comunei Săcălăşeni, a fost găsită cantitatea de 89,5 grame influorescenţe cannabis mai multe cutii şi dispozitive destinate mărunţirii şi ambalării drogurilor, iar într-o anexă a aceluiaşi imobil au fost găsite răsfirate o tulpină de plantă de aproximativ 30 cm de culoare verde oliv şi mai multe resturi de frunze.

De asemenea, anchetatorii au găsit o instalaţie artizanală indoor pentru cultivat plante de cannabis, formată dintr-un cort cu dimensiunea. 3×1,5 m, prevăzut cu sursă de lumină şi căldură, ventilator, în apropierea căruia au fost găsite mai multe recipiente din plastic care conţineau substanţe de hrănire pentru cultivarea plantelor de cannabis precum şi mai multe ghivece, 8 dintre acestea conţinând plante de cannabis, cu dimensiuni între 20-30 cm.

În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina