fbpx
Acasă » DIVERSE » Primul program de training în securitate cibernetică din ţară va funcţiona în parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca

Primul program de training în securitate cibernetică din ţară va funcţiona în parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca

Tetapolis Cyber Security Academy, singurul program de training în securitate cibernetică din România, va fi funcţiona în parcul industrial Tetarom 1 din Cluj-Napoca. Aici se vor derula programe de training pentru specialişti în securitate cibernetică, dar şi pentru angajaţi ai firmelor şi ai instituţiilor publice. De asemenea, vor fi derulate proiecte de conştientizare pentru elevi.

Academia reprezintă un proiect al CTF 365, singura firmă din România specializată pe trainingul pentru specialişti în securitate, care intră în programul de accelerare al parcului tehnologic Tetarom.  „Acum suntem în proces de recepţie a clădirilor, iar în luna octombrie vom da în folosinţă zona de incubare unde se va amenaja laboratorul de securitate cibernetică”, a declarat pentru „Adevărul”, Mihai Coca, Senior Business Development Manager la Tetapolis Science Park.

Ce se va întâmpla la Academie   

„Academia va merge pe două niveluri: zona de training  pentru angajaţii companiilor care activează în securitatea cibernetică sau în IT, iar cealaltă zonă va viza pregătirea angajaţilor din instituţiile publice, unde va fi inclus şi GDRP-ul. Noi vom ajuta compania să încheie parteneriate, practic vom funcţiona ca un accelerator de afaceri”, susţine Coca.   Academia va îmbina o secţiune de cursuri teoretice cu o platformă online de testare a capacităţilor defensive în siguranţă cibernetică, dezvoltată pe parcursul mai multor ani de CTF 365. „Noi am conceput astfel proiectul încât pentru dezvoltarea platformei şi mentenanţă să avem undeva la maximum 20 de angajaţi, plus între 4 şi 8 traineri în funcţie de numărul de cursanţi, care nu vor fi angajaţi full time”, spune Corîci.  CTF 365 a lucrat până acum în proporţie covârşitoare cu firme din străinătate. „Există interes mai ales din partea firmelor din străinătate, până acum ne-au căutat companii din străinătate precum Paypal, IBM, Symantec Norton. Din România, mai puţin, românii sunt un pic mai înceţi pe partea asta, dar probabil că va veni uşor-uşor interesul”, detaliază fondatorul firmei.

Citeste mai mult AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns