Primul interviu al lui Danileț fără obligație de rezervă. Dezvăluiri din sistem – VIDEO

Judecătorul pensionat Cristi Danileț vorbește fără obligație de rezervă într-un interviu video exclusiv pentru Clujust.ro.

Danileț a început să vorbească despre probleme din sistem în anii 2000, pe când era judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, iar ministru al Justiției era Rodica Stănoiu de la PSD.

Proaspătul pensionar ne spune despre corupția din Justiție. ”Erau vremuri când exista un mercurial, deci erau judecători care luau mită și aveau tarife cât trebuie să primească ca să elibereze un interlop, un infractor de rând sau un om bine înfipt în sistem”

Despre judecătorul Stan Mustață, care a decedat între timp, spune că era ”un corupt ordinar”, care trimitea grefierul acasă la oameni să le spune că judecătorul e dispus pentru o tranzacție și că închiriase un apartament în București, unde întâlnea personal cu partea din dosar, se ascundea în baie, dădea drumul la apă și acolo negocia mita. Numai că SRI a plantat microfoane și în baie.

”Acea întrerupere a furnizării de informații de către SRI la procurori a dus la diminuarea luptei anti-corupție.”, spune Danileț.

Acesta ne-a mărturisit că a sesizat verbal DNA Oradea cu privire la un avocat ”cu trecere” la judecători. Avocatul respectiv a și avut două dosare penale de corupție, într-unul fiind condamnat pentru trafic de influență.

Spune că anchetele disciplinare i s-au tras de la protestele din 2016 -2017 împotriva Secției speciale (Secția de investigare a infracțiunilor din justiție).

”Din 2017 s-a terminat cu corupția din Justiție. Înseamnă că toată lumea este integră și corectă. Sunt ironic acum”, afirmă Danileț.

Judecătorii care au fost vocali și au protestat au fost anchetați de Inspecția Judiciară ori pe chestiuni personale, ori profesionale: ”În loc să-i anchetezi pe cei reclamați, îi anchetezi pe cei vocali, pe cei care denunță neregulile”

Danileț ne-a dezvăluit că un judecător este în spatele unei sesizări împotriva lui la IJ, dar că sesizarea a fost depusă pe numele unui om de pe stradă: ”Cineva i-a dat o documentație unui tip de 26 de ani de care nu a auzit nimeni, am căutat pe internet și nu există. A fost depusă o copie de buletin la dosar. Acest om a zis vreau ca Danileț să fie anchetat pentru politică. Avea inclusiv trimiteri la subsol în sesizare. Trimiteri la subsol face numai cineva care are articole de specialitate în domeniul juridic și este profesionist. După caractere, după lărgimea de spațiu, vă spun că a fost un judecător care i-a dat. Dar nemernicul acela de judecător, el știe că e nemernic, nu s-a manifestat niciodată. A luat unul de pe stradă, i-a dat documentația, ăsta se duce și depune la Inspecția Judiciară și se începe anchetă cum că Danileț face politică”

Judecătorul Danileț spune cu nume și prenume cine sunt responsabili pentru plecarea lui din sistem la 48 de ani. A avut cerere de transfer la Tribunalul Bihor, dar a tot fost amânat de CSM

Pensia lui Danileț este 25.000 lei brut, sumă care de impozitează de la 1 ianuarie. La pensie, investește în tineri, educație juridică și ar vrea să intre în politică, poate chiar în Parlament

Pentru alte dezvăluiri, explicații și planuri de viitor ale lui Danileț, vedeți interviul integral mai jos.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns