fbpx

Primarul Horia Șulea anunță ample schimbări în transportul public de persoane pe ruta Florești – Cluj Napoca

Primarul Horia Șulea anunță noi curse între Florești și cartiere din Cluj-Napoca, cât și introducerea benzilor dedicate pe DN1, în anumite intervale orare.

”Pentru a veni în întâmpinarea floreștenilor și a asigura condiții de călătorie cât mai bune floreștenilor, în perioada imediat următoare vor avea loc ample schimbări în transportul public de persoane.

Acestea se datorează atât apartenenței UAT Florești la SC CTP SA, din postura de acționar, cât și excelentei colaborări pe care administrația locală floreșteană o are cu cei din conducerea administrativă a CTP și cu administrația locală din municipiu. De asemenea, evident, proiectele de transport în ZMC (Zona Matropolitană Cluj) trebuie discutate, analizate și implementate în comun de toți actorii implicați.

Concret, este vorba de prelungirea unor curse până în centrul municipiului și de introducerea unor noi curse spre cartiere încă neacoperite direct, precum Grigorescu.

De asemenea, pentru curse cât mai rapide și confortabile, ne aflăm în discuții avansate cu cei de la CNAIR / DRDP (administratorul DN1) și cu cei de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Cluj pentru a găsi o modalitate de introducere (în regim alternativ sau pe diferite tronsoane orare ori alte variante) a benzilor dedicate pentru transport public pe Avram Iancu / DN1.

Astfel, se conturează curse rapide (grație benzilor dedicate) și confortabile (datorită florei ultramoderne a CTP, flotă care circulă în întreaga ZMC) pe, de exemplu, ruta Florești – Mărăști.”, a postat primarul Horia Șulea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina