fbpx
Boc a inaugurat și o maimuță. (foto ziardecluj.ro)

Primarul Emil Boc începe campania electorală pe banii clujenilor: străzi, filarmonică, poduri, parcări…

După trei mandate de primar, ”experiența” își spune cuvântul. După ce a lăsat șantiere neterminate (vezi trama stradală), numai bune de tăiat panglica în curând, Primăria Cluj-Napoca organizează luna aceasta nu mai puțin de 14 licitații pentru proiecte mari, de zeci de milioane de lei, finanțate din bugetul local, anunță noul site de investigații 101reporteri.ro.

Boc, un ”panglicar” specialist
Boc, un ”panglicar” specialist

Primarul de Cluj-Napoca, Emil Boc, a început campania electorală pentru alegerile locale cu ofensiva șantierelor. La începutul lunii ianuarie, primăria lui Boc a anunțat că organizează nu mai puțin de 14 licitații, care vor fi atribuite în perioada 10 și 26 februarie 2016.

Centru Istoric intră în reparații

Prima licitație a fost anunțată pe 8 ianuarie și va fi organizată la sediul primăriei Cluj Napoca, pe data de 10 de februarie. Licitația este organizată pentru achiziționarea de servicii de proiectare cu obținerea autorizației de construire, elaborare studii și expertize tehnice în scopul realizării lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural-arhitecturală a unui număr de 10 imobile situate în „Ansamblul Urban – Centru Istoric al orașului Cluj-Napoca”. Valoarea estimată a acestului contract este de 919.400 lei.

Următoarea licitație va fi organizată pe 20 februarie pentru achiziționarea de servicii de proiectare cu obținera autorizației de construire, elaborare studii și expertize tehnice, în scopul realizării lucrărilor de reparații curente și întreținere la imobilele aflate în proprietatea Statului Român și date în folosința Municipiului Cluj-Napoca, situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric al orasului Cluj-Napoca”. Pentru acest contract primăria Cluj Napoca pune la bătaie nu mai puțin de 3.652.800 lei.

În plus, se va atribui și contractual de execuție a lucrărilor “în conformitate cu programul anual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric al orasului Cluj-Napoca”. Valoarea estimată a lucrărilor este de 32.258.065 lei fără TVA, adică aproximativ opt milioane de euro. Lucrările vor dura 12 luni de la data adjudecării contractului.

Filarmonica

În bugetul primăriei Cluj Napoca a fost prevăzută suma de 85 milioane lei pentru construirea Centrului Cultural Transilvania – clădirea filarmonicii. Licitația va avea loc pe 26 ianuarie, iar durata lucrărilor va fi de 48 de luni de la data adjudecării contractului.

Pietonale și piațete

Pe 26 februarie 2016 se va atribui și contractul pentru servicii de proiectare pentru modernizare și amenajarea zonelor pietonale și a piațetelor. Potrivit documentelor publice, se va contracta servicii de arhitectură, servicii de inginerie și servicii integrate de inginerie, servicii de amenajare urbană și servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanță științifică și tehnica; servicii de testare și analiză tehnică. Pentru aceste servicii, primăria condusă de Emil Boc este dispusă să plătească maxim 1.000.000 lei.

Poduri

Pe 26 februarie se va atribui și contractul pentru servicii de proiectare pentru modernizarea poduri, în valoare de 1.000.000 lei. Interesant, tot pe 26 februarie se va atribui și contractul de lucrări pentru modernizarea podurilor și a pasarelei, în valoare de 25,5 milioane lei. Banii provin din bugetul local al primăriei Cluj Napoca. Durata lucrărilor va fi de 24 de luni de la data adjudecării contractului.

Modernizarea străzilor

Alte două licitații sunt controversate pentru că sunt strâns legate una de cealaltă. Practic în timp ce se va atribui contractul de proiectare, se va atribui și cel de execuție a lucrărilor. Pentru contractul de servicii de proiectare pentru modernizare străzi a fost atribuită suma maximă de 1 milion lei, iar atribuirea contractului va fi făcută pe 26 februarie. Tot atunci, va avea loc atribuirea contractului de executare a lucrărilor pentru modernizarea străzilor în valoare de 40 milioane lei, fără TVA. Durata lucrărilor este estimată la 48 de luni de adjudecarea licitației.

Parcări de 50 milioane lei

Primăria Cluj Napoca a anunțat că va scoate la licitație contractul de proiectare a parcărilor în cartiere. Se vor contracta “servicii de arhitectură; servicii de inginerie și servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană și servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanță științifică și tehnică; servicii de testare și analiză tehnică”. Contractul are o valoare estimate de 1,5 milioane lei și se va atribui pe 26 februarie 2016. Tot atunci, se va atribui și contractul pentru începerea lucrărilor de construire a parcărilor în cartiere. Valoarea estimată a contractului este de 50.000.000 lei, fără TVA. Durata lucrărilor va fi de 12 luni de la adjudecarea contractului.

Consolidări în Lomb

Contractul pentru servicii de proiectare pentru consolidarea zonei Lomb supusă alunecărilor va fi atribuit tot pe 26 februarie. Valoarea maximă a contractului este de 1.000.000 lei. În plus, la aceeași dată se va atribui și contractul pentru consolidarea zonelor supuse alunecărilor de teren pe strada Uliului și Lomb. Pentru contractual de lucrări a fost prevăzută suma de 39,2 milioane lei fără TVA.

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!