fbpx
Cătălin Cherecheș, urmat de avocații lui, Alexandru Rîșniță și Radu Chiriță

Primarul Cătălin Cherecheș a dat o declarație de 12 ore la Tribunalul Cluj

După cinci ani de judecată și două schimbări de judecător în dosar, primarul Cătălin Cherecheș a dat declarație în dosarul de la Tribunalul Cluj în care este trimis în judecată de DNA și în care a fost denunțat de Cristian Șpan. Declarația a durat nu mai puțin de 12 ore și s-a întins pe parcursul a două zile.

Primarul din Baia Mare a început să dea declarația în 27 aprilie, în jurul orei 9.30. Încă din prima oră, Cherecheș a detonat o ”bombă” care l-a scos din pepeni pe procurorul DNA Cluj Ionuț Vasile, care s-a ridicat în picioare și i-a cerut judecătorului să-l oprească pe acuzat. Primarul a povestit că în ziua reținerii, în aprilie 2016, când era transportat cu mașina de la DNA, în momentul în care s-a oprit la o bezinărie, procurorul i-a propus să denunțe doi ”pești” mai mari, pe Elena Udrea și Gabriel Oprea, și va uita de el. Primarul a spus că nu a fost de acord, dar a punctat că procurorul s-a ținut de cuvânt față de denunțătorul său, Cristian Șpan, care nu mai are niciun dosar penal.

Judecătorul Mihai Ghica i-a replicat procurorului că nu poate să cenzureze declarația inculpatului și că tot ceea ce spune urmează să să analizeze și să vadă dacă se coroborează cu alte probe. Judecătorul a părut extrem de interesat de ceea ce povestea primarul Cherecheș și încă de atunci a spus că va sta până la ora 19 în sală, ceea ce s-a și întâmplat.

Declarația s-a reluat în 28 aprilie, ora 15, cu întrebările instanței, procurorului și avocaților, încheindu-se la ora 18. Clujust vă va prezenta în mai multe părți ce a declarat primarul băimărean.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns