fbpx

Primarul Cătălin Cherecheș a câștigat definitiv daune morale de 5.000 euro de la un consilier local PSD

Primarul băimărean Cătălin Cherecheș a câștigat definitiv, la Curtea de Apel Cluj, daune morale de 5.000 euro de la un consilier local PSD din Baia Mare.

Curtea de Apel Cluj a decis: ”Respinge apelul declarat de paratul Gligan Gheorghe impotriva sentintei civile nr. 941 din 06.07.2018 a Tribunalului Maramures pronuntata in dosar nr. 1794/100/2017, pe care o mentine. Cu drept de recurs in termen de 30 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sanctiunea nulitatii. Data si pronuntata in sedinta publcida in 26.09.2019.”

Setința Tribunalului Maramureș din iulie 2018 suna în felul următor: ”Admite în parte actiunea formulata de reclamantul Cherecheș Cătălin în contradictoriu cu pârâtul Gligan Gheorghe. Obliga pârâtul sa plateasca reclamantului suma de 5000 euro cu titlu de daune morale. Obliga pârâtul Gligan Gheorghe sa publice dispozitivul prezentei hotarâri într-un ziar de circulatie nationala.”

Cătălin Cherecheș s-a îndreptat în instanță împotriva consilierului local PSD, Gheorghe Gligan în toamna anului 2017. În cererea de trimitere în judecată, primarul municipiului Baia Mare a arătat că solicită daune morale pentru actele de defăimare la care a fost supus.

„Gheorghe Gligan, în scris, prin postări pe pagina personală de Facebook a făcut afirmații prin care au adus atingerea demnității, imaginii, onoarei și reputației lui Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, afirmații care dacă ar fi adevărate ar expune reclamantul la sancțiuni penale, administrative, disciplinare ori disprețului public”, se arată în cererea de chemare în judecată formulată de Cătălin Cherecheș prin intermediul avocatului său.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina