fbpx

Primarul băimărean Cătălin Cherecheș continuă să aibă probleme și cu ANI

Primarul municipiului Baia Mare continuă să aibă probleme după ce, în vara lui 2019 , Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de edil. Acest lucru face deatfel obiectul unui dosar aflat pe rolul Curții de Apel Cluj și care se adaugă celor în care edilul are calitate de inculpat.

ANI susţine că, deoarece în declaraţiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi 15 iunie 2018, Cătălin Cherecheş a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelaşi act normativ.

“Trădat “ de declarația de avere, Cătălin Cherecheș a susținut la vremea respectivă că a trecut împrumutul de 500.000 de euro în declaraţia de avere la întoarcerea în Primăria Baia Mare, în anul 2017, când instanţa i-a ridicat interdicţia de a fi primar.

Nu se precizează însă nicăieri în ce an sau perioadă a obținut Cătălin Cherecheș veniturile pentru care Agenția Națională de Integritate a constatat diferențe nejustificate dar nici care este sursa acestor venituri. La fel de neclară este și existența donației de 1,5 milioane de Euro despre care  Cherecheș susține că a primit-o.

Perioada în care a obținut Cătălin Cherecheș veniturile pentru care ANI a constatat diferențe nejustificate în valoare de aproape 3 milioane de lei este neclară, fiind mai mult decât important să se stabilească dacă primarul a dat un împrumut de 500.000 Euro denunțătorulu Cristian Șpan, pentru a se vedea dacă există o legătură între acest proces și procesul de luare de mită pe care îl are tot Cherecheș.

Cel mai important aspect care trebuie lămurit este dacă averea nejustificată de primarul din Baia Mare este rezultatul unor infracțiuni sau delapidări din fondurile publice. A fi primar într-un oraș precum Baia Mare implică o responsabilitate mare și orice nereguli ar trebui sancționate aspru, nu doar de instanțele judecătorești, ci și de către opinia publică/electorat.

Informațiile sunt puține, iar opinia publică are dreptul de a fi informată complet în această privință, mai ales că suntem într-un an electoral, iar acest proces poate scoate la lumină posibile fraude cu impact asupra fondurilor publice comise de primarul din Baia Mare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina