Acasă » ȘTIRI » Primăria lui Boc i-a pus la punct pe clujenii care s-au plâns de Untold în 2017: ”Aduce beneficii orașului”

Primăria lui Boc i-a pus la punct pe clujenii care s-au plâns de Untold în 2017: ”Aduce beneficii orașului”

Pentru că la sesizările actuale (tot mai multe) cu privire la Untold de pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca încă nu au apărut răspunsuri, am fost curioși să vedem ce au răspuns aghiotanții lui Boc la sesizările clujenilor de anul trecut cu privire zgomotul de la festival din timpul nopții.

Multe răspunsuri sunt copy-paste, într-o limbă de lemn și în bătaie de joc.  De exemplu, unui bărbat care și-a prezentat pe larg nemulțumirile și a ridicat mi multe întrebări, Primăria lui Boc i-a răspuns într-o propoziție.

Sesizarea: ”Domnule primar, Sunt convins ca zgomotul Untold v-a facut ziua mai buna decat cea a multor clujeni. Va rog insistent sa faceti toate demersurile posibile pentru limitarea zgomotului produs de festivalul Untold in acest an si pentru mutarea acestuia in afara zonei centrale a orasului nostru incepand cu anii urmatori avand in vedere urmatoarele aspecte extrem de deranjante: 1. Mi se pare absurd sa fiu obligat sa ascult muzica altora pana dimineata si nici o autoritate publica sa nu ia nici o masura!! Daca as fi dat muzica tare noaptea si as fi deranjat vecinii, sigur as fi fost amendat de politie. 2. Mai mult, e total anormal, foarte deranjant si abuziv faptul ca atat eu cat si alti clujeni sa ne trezim in toiul noptii dupa ora 2:00 in fiecare an din cauza zgomotului (sunete de tip bass si focuri de artificii cu preponderenta), care la o departare de aproximativ 2 KM de stadion se aud foarte tare si cu geamul inchis. 3. Exista cetateni care lucreaza in weekend si dreptul lor la odihna e incalcat. In plus, in zona sunt multe spitale iar atata zgomot nu e de bun augur pentru bolnavi. De ce nu luati aceste aspecte in considerare la momentul eliberarii de autorizatii pt asemenea festivaluri? 4. In plus, nu sunt de acord cu restrictionarea accesului in Parcul central pentru non-participantii la festival. Ii un abuz aceasta ocupare a spatiului public. 5. ZGOMOTUL nu poate inceta de la ora 0:00, sau de la alta ora de exemplu? Multor festivaluri li se impune o limita de timp in care sa deranjeze localnicii. 6. Dvs in calitate de edil al orasului ati afirmat in presa ca avantajele festivalului sunt mai mari ca dezavantajele si ca atare, nu luati in calcul relocarea acestui festival. La momentul declaratiilor dvs ati avut in vedere problemele cu zgomotul generat de Untold in anii trecuti si sesizarile cetatenilor de atunci? Cum va asigurati ca se vor rezolva problemele clujenilor si ca aceste situatii nu se vor mai repeta? In calitate de localnic platitor de taxe, astept cu interes un raspuns punctual la problemele enuntate de mine mai sus, precum si o solutie clara si masuri de preventie acum si in anii urmatori. Va doresc o zi mult mai buna decat a mea, Sergiu Tarța”

Răspunsul Primăriei: ”Buna ziua! Am transmis organizatorilor nemultumirile adresate, iar pe viitor vom incerca impreuna sa diminuam problemele sesizate.”

Acest răspuns este notat cu ”parțial” pe site-ul de reclamații al Primăriei. 

În alt răspuns, clujeanul nemulțumit este indus în eroare, căci măsurătorile de zgomot le face Direcția de Sănătate Publică, nu Agenția pentru Protecția Mediului. În plus, aflăm că Poliția Locală nu are dotările tehnice necesare.

Sesizarea: ”Reclamatie Untold. Eu locuiesc in cartierul Europa si va informez ca sunt trezit din somn in unele momente in care ei ridica volumul foarte tare. Doresc sa ne prezinte masuratori ale zgomotului din toate cartierele si mai ales din zona centrala intrucat aceasta este prima noapte si au timp sa o faca intrucat dureaza 4 zile.”

Răspunsul, notat cu ”nefavorabil”, sună în felul următor: ”Buna ziua! Organizarea unui asemenea eveniment la Cluj-Napoca aduce beneficii, in general, orasului si este asteptata de majoritatea clujenilor. Am transmis organizatorilor nemultumirile adresate, iar pe viitor vom incerca impreuna sa diminuam problemele sesizate. In ceea ce priveste masuratorile de zgomot, precizam faptul ca Agentia pentru Protectia Mediului este institutia abilitata sa efectueze masuratori ale nivelului de zgomot in afara locuintelor. Politia Locala nu are abilitatea de a determina nivelul de sunet pentru exterior, neavand dotarile tehnice necesare. Politistii locali au competenta de a actiona cu masuratori direct din locuinta celui care face reclamatia cu privire la zgomot, in momentul desfasurarii evenimentului.”

O altă reclamație suna astfel: ”Buna ziua, Va rog sa mutati Festivalul Untold din oras.. anul trecut nu am putut dormi pe perioada festivalului, fara a ma trezi de cateva ori in fiecare noapte de festival. Anul acesta, 2017 este cu atat mai rau incat se aud bubuiturile artificiilor de mai multe ori pe noapte.. dupa ce si eu si alti mii de Clujeni muncim si cate 10 ore pe zi am dori sa ne putem odihni si noi, daca asta e distractie pt unii este si ” chinuitor” pentru multi altii care suporta zgomotul noapte de noapte. Mentionez ca locuiesc in Grigorescu, zona Biomedica si sunt o persoana care ies in oras seara in weekend.. dar cand vreau sa dorm as vrea sa pot face asta…va scriu acum la ora 4 si 2 minute dimineata cand dupa o saptamana de munca dreptul la odihna e afectat de distractia unui public, majoritatea sub 18 ani fara alta responsabilitate.. desi am incercat sa dorm ma trezesc de cateva ori pe noapte cu bubuituri incat ma intreb daca nu cumva incepe razboiul, in asa fel afecteaza acest asa zis eveniment cultural locuitorii Clujului, Cultura se poate face si promova si doar in timpul zilei si sa lasam pe cine vrea sa doarma sa doarma, cine vrea sa mearga in alta parte ,… ma gandesc ca se gaseste loc pe un camp din Floresti sau in apropiere pentru asa tip de festival.”

Răspunsul care se repetă este: ”Buna ziua! Organizarea unui asemenea eveniment la Cluj-Napoca aduce beneficii, in general orasului si este asteptat de majoritatea clujenilor. Am transmis organizatorilor nemultumirile adresate, iar pe viitor vom incerca impreuna sa diminuam problemele sesizate.”

Prin urmare, cei care faceți sesizări la ediția actuală nu vă faceți speranțe din partea administrației locale, dacă nu vă mobilizați.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina