fbpx

Prefectul Mircea Abrudean și-a pus socrul administrator la o firmă și spune că a ieșit de tot din cea mai profitabilă

Noul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, are o istorie bogată, la propriu și la figurat, în contracte cu Statul, mai exact cu primării din județ. Cea mai prodigioasă firmă, SIAB Development, cea care apărea și în dosarul ”Uioreanu”, nu apare în declarația de interese a prefectului, fost liberal. Înainte de a fi numit prefect, Abrudean s-a schimbat din funcțiile de administrator la firme, iar în unele a rămas asociat. La singura în care e unic asociat l-a pus administrator pe socru.

Începem cu câteva aspecte preluate dintr-o anchetă recentă de pe pressone.ro. Mircea Abrudean are 35 de ani. Este secretar general al PNL Cluj și absolvent de Studii europene. 2019 l-a găsit în fruntea Consiliului de Administrație al companiei de stat Tetarom, care administrează o serie de parcuri industriale. În esență, oferă cu chirie spațiu și utilități investitorilor interesați.

Declarația sa de avere arată că încasează venituri de peste 150.000 de lei din salarii, dividende și chirii. Deține un autoturism Mercedes și bijuterii în valoare de 5000 de euro.

Și totuși, peste toate aceste surse de venit, Abrudean își mai adaugă o sinecură politică: un loc în Consiliul de Administrație al Companiei de Termoficare din Cluj, plătit cu câteva sute de lei pe lună.

În privat, firmele Siab Development și Napotech Proiect, pe care le deține împreună cu unul din partenerii săi de afaceri, Alexandru Gabriel Simu, derulează nu mai puțin de 35 de contracte plătite din bani publici, încheiate în 2017 și 2018.

Clienții companiilor conduse de Abrudean sunt primării de comune clujene – unele conduse de colegi ai acestuia de partid.

De exemplu micuța comună Frata din județul Cluj, cu aproximativ 4000 de locuitori. În ultimii trei ani, a încheiat, prin atribuire directă, 9 contracte de consultanță cu două firme ale noului prefect, Siab Development și Napotech Proiectare. Valoarea totală a acestora este de 547.000 de lei, iar obiectul contractelor variază de la consultanță pentru achiziții publice la proiectare de lucrări sau verificarea calității lucrărilor.

Lista contractelor AICI

Potrivit Registrului Comerțului, Siab Development a fost înființată la finalul anului 2008. Mircea Abrudean deține jumătate din acțiuni și este administratorul companiei de la început. În 2009, compania realizează un profit de 135.000 de lei, pentru a ajunge în 2013 la 498.000 de lei profit.

Doar că în ultima declarație de interese a prefectului, consultată de Clujust, firma SIAB nu mai apare deloc.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

L-am întrebat pe Mircea Abrudean de ce nu e trecută această firmă, iar răspunsul a fost că a ieșit din ea. Hotărârea asociaților nu este încă publicată în Monitorul Oficial, unde apare în 13 ianuarie doar hotărârea de schimbare a administratorului, care era Abrudean.

O altă chestiune interesantă este legată de firma Mira Consulting, care apare în declarație și în care prefectul este unic asociat. Prin Decizia din 2 noiembrie 2019 a asociatului unic a fost schimbat administratorul, care era tot el, cu un bărbat pe nume Stelian Gavril, născut în 1964. Clujust a aflat că acesta este socrul prefectului. Abrudean s-a căsătorit la începutul lui 2019 cu avocata Adina Gavril.

Mira Consulting SRL a fost înființată în 2008 și are obiect de activitate ”Activitati de consultanta pentru afaceri si management”. A avut și ea patru contracte pe bani publici în perioada 2016-2018 cu primăria Cuzdrioara și Feleacu, în valoare totală de 86.000 lei. În 2018 a avut un profit net de peste 141.000 lei.

Întrebat de Clujust.ro de ce l-a pus pe socru administrator, mai ales că nu apare în alte firme, prefectul Abrudean ne-a răspuns: ”Acea firmă nu mai are activitate, doar deține o clădire pe care încasează chiria. Nu va mai avea activitate”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina