Polițistul ”Nu știu”, cu soție cântăreață și patroană, invizibilă în declarația de avere. ANI?

Un polițist de la Poliția Rutieră Cluj a scris în declarația de avere, la capitolul venituri soție, doar ”nu știu”. Nici nume, nici loc de muncă, nici vreo sumă. Și totuși polițistul scrie în declarația de avere că la nuntă a strâns suma fabuloasă de 180.000 de euro! Cum se completează o declarație de avere arată chiar șefii din polița clujeană. Potrivit Ziua de Cluj, soția ofițerului Sergiu Iurian este cântăreață de muzică populară și patroana firmei de transport Auto Ardealul.

După ce fostul șef al Polițieri Rutiere Cluj, Alexandru Mureșan, a fost condamnat în primă instanță la 2 ani și 11 luni de închisoare cu executare pentru mai multe fapte, inclisiv că a omis să treacă în declarațiile de avere din mai mulți ani împrumuturi și câștiguri din tranzacții imobiliare ale soției, după ce fostul șef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar, și soția lui se judecă cu Agenția Națională de Integritate (ANI) care vrea să le confiște o parte din avere, polițistul Sergiu Iurian, ofițer la Biroul Rutier, are un tupeu de remarcat în completarea declarației de avere. După cum puteți vedea în facsimulul de mai jos, soția polițistului ori nu există, ori el nu știe de existența ei. Totuși, o dovadă că soția există este faptul că polițistul scrie că în 2011 a primit cadou la nuntă suma exorbitantă de 180.000 de euro. Practic la o medie de 300 de euro de persoană, ar fi trebuit să aibă 600 de invitați la nuntă.

declaratie iurian 2Pentru polițistul ”Nu știu”, dăm exemplu mai jos declarația de avere a șefului Biroului Rutier Cluj-Napoca, Florin Goia, și a inspectorului șef IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean. Din declarațiile celor doi aflăm că pe soția lui Goia o cheamă Mirela și a câștigat în 2013 din salarii 15.000 de lei, iar pe soția lui Grindean o cheamă Alexandrina, este consilier superior la Consiliul Județean Alba și a câștigat în 2013 peste 21.000 de lei.

declaratie grindean

declaratie goia

amalia iurianPotrivit ziarului Ziua de Cluj, soția lui Iurian, Amalia Mihaela, nu numai că există, dar sigur câștigă și bine, având în vedere că este câtăreață de muzică populară, cunoscută ca Amalia Chiper, și este unicul asociat al firmei Auto Ardealul SRL-D. Cu atât mai mult era importantă să apară în declarația de avere sursa ei de venit, având în vedere că nu are o firmă de publicitate, o cofetărie sau salon medical, ci firmă de transport mărfuri, destul de activă, cu TIR-uri, care circulă pe șosele. Polițistul Sergiu Iurian se ocupă cu amendarea șoferilor indisciplinați.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma a fost înființată în ianuarie 2013, deci trebuia să apară în declarația de avere din 2014 a polițistului.

Articolul 42 din Legea nr. 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul poliţistului prevede că este interzis ca un poliţist să aibă, direct sau prin intermediari, într-o unitate supusă controlului unităţii de poliţie din care face parte, interese de natură să compromită imparţialitatea şi independenţa acestuia. Se pare că şefii de la IPJ Cluj nu au considerat că acest articol îl priveşte în vreun fel pe Iurian, deşi ofiţerul se poate vedea în ipostaza de a amenda chiar camioanele firmei sale. Ar fi el imparţial în acest caz?

TIR-urile firmei Auto Ardealul
TIR-urile firmei Auto Ardealul

Contactată de ZIUA de CLUJ, purtătoarea de cuvânt a inspectoratului, Simona Vîrci, a subliniat că nu există nicio stare de incompatibilitate. „Un poliţist nu poate fi acţionar la o firmă, dar soţia sa, da”, a fost, pe scurt, declaraţia agentului de poliţie.

Potrivit informaţiilor Ziua de Cluj, chiar luna trecută un camion a fost controlat de inspectorii Inspectoratului de Stat în Controlul Rutier. Aşa se face că Sergiu şi Amalia Iurian ar fi mers împreună la sediul ISCTR, să le înmoaie inimile inspectorilor.

Polițistul este chiar prieten pe Facebook cu unul dintre șoferii de la Auto Ardealul.

iurian sergiu captura fb

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns