Acasă » ȘTIRI » Polițiștii și procurorii au ajuns, în sfârșit, la specialista în țepe cu locuri de muncă în Germania
Ana Deac

Polițiștii și procurorii au ajuns, în sfârșit, la specialista în țepe cu locuri de muncă în Germania

Specialista în țepe cu locuri de muncă în Germania, Ana Adela Deac Bodea, cunoscută în special pentru firma Colosseum, a fost dusă de polițiști la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, unde a fost reținută pentru 24 de ore. De la sediul a trei societăți ale femeii au fost ridicate mii de contracte de mediere a unor locuri de muncă în străinătate.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 3 descinderi, ieri, la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, care au încheiat contracte de intermediere pentru muncă în străinătate pentru mai multe persoane.

Prin punerea în executarea mandatului de percheziţie, la sediul celor trei societăţi au fost descoperite şi ridicate circa 4.000 de contracte de mediere şi de secretariat şi alte înscrisuri care servesc ca probe în dosar, precum şi calculatoare şi medii de stocare ce conţin date de interes.

”Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că, prin publicarea de anunţuri cu locuri de muncă disponibile în Germania şi Austria, persoanelor vătămate le era prezentată ca adevărată împrejurarea mincinoasă că, dacă vor achita în contul celor trei firme sume cuprinse între 550 de lei şi 700 de lei, vor pleca la muncă în cel mai scurt timp.

Profitând de dorinţa persoanelor vătămate de a pleca la muncă cât mai curând, precum şi de faptul că majoritatea din acestea nu citeau condiţiile contractelor de mediere  şi de secretariat încheiate cu cele trei societăţi, administratorul  de fapt al celor trei firme, menţinea în eroare clienţii că vor pleca la muncă, până la expirarea perioadei precizate în contratele de mediere, după care firmele erau radiate pentru a li se pierde urma.”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Ana Adela Deac, în vârstă de 43 ani, din comuna Păuleşti, judeţul Satu Mare, este urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 85.000 lei, reprezentând sumele plătite de persoanele care au apelat la serviciile oferite de societăţile comerciale.

În baza unui mandat de aducere, femeia a fost prezentată la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, faţă de aceasta fiind dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, la sediul poliţiei au fost conduse alte 10 persoane, pentru a se stabili gradul de implicare al acestora în activitate infracţională.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca femeia să fie prezentată magistraţilor pentru a dispune măsuri preventive.

”Adresăm rugămintea persoanelor care au fost victime ale acestui gen de infracţiune şi nu au depus plângere să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj din Cluj-Napoca, strada Traian nr. 27.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

În martie 2016, Clujust.ro scria:

Caracatița Deac a țepelor cu locuri de muncă în străinătate. Vezi ce firmă are mai nou

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina