fbpx
în centrul imaginii sunt studenții Cătălin Moloce și Adina Ciobra de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj

Polițiștii s-au întâlnit cu reprezentanții studenților din mai multe facultăți din Cluj. Vezi ce le-au recomandat

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca s-au întâlnit, în această săptămână, cu reprezentanţii studenţilor din cadrul mai multor universităţi din Cluj-Napoca.

”Activitatea a fost organizată în scopul consolidării parteneriatului cu mediul universitar. În cadrul întâlnirii s-au dezbătut problemele cu care se confruntă tinerii şi aşteptările pe care le au ei din partea oamenilor legii.

De asemenea, poliţiştii au adus în atenţia acestora măsurile pe care le au în vedere pentru prevenirea victimizării studenţilor.

De la începutul anului universitar, poliţiştii au intensificat acţiunile în zonele frecventate de studenţi. Aceştia nu au urmărit sancţionarea persoanelor, scopul acţiunilor fiind acela de a preveni faptele antisociale şi a menţine un climat de siguranţă publică.”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

”A fost foarte benefică întâlnirea, aștept cu drag încă o revedere pentru a discuta chestiuni ce implica studenții și protejarea lor in Cluj”, a spus studentul Cătălin Moloce, președintele asociației studențești AJNEP de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca.

”Pentru a-i defini pe domnii polițiști, vreau sa atasez un citat “Multa lume…putini oameni”. Si da,ei sunt OAMENI in adevaratul sens al cuvantului si cu tot ce semnifica asta. Ma simt de-a dreptul onorata ca am avut privilegiul sa particip la aceasta intalnire unde cu siguranta am aflat lucruri productive care ma fac sa vad lumea putin altfel. Am avut, de asemenea onoarea de a-i avea prezenti si pe cei din cadrul Politiei de Proximitate (care asigura ordinea si securitatea unui cartier). Cert este ca din orice unghi am privi…avem nevoie sa-i tinem aproape. Am abordat o multitudine de subiecte care ne pot fii doar de folos,intreaga discutie a fost interactiva si spre surprinderea mea chiar m-am simtit in largul meu si am dat frau subiectelor care ma interesau si stiam ca ne sunt de folos…aflandu-ma acolo ca reprezentat al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir,Facultatea De Drept-Cluj Napoca. Concluzie a acestui eveniment…am inteles clar mesajul care trebuie sa il transmit mai departe studentilor, colegilor mei: NE PUTEM BAZA PE ACESTI OAMENI si pe aceasta cale vreau sa le multumesc in numele Facultatii noastre pentru timpul alocat…pentru atentia si interesul de care au dat dovada in ceea ce ne priveste, deschiderea fata de cei care asa cum spun ei “Reprezinta viitorul” si anume STUDENTII !!!”, ne-a transmis studenta Adina Ciobra, secretarul AJNEP.

RECOMANDĂRI PENTRU STUDENŢI

Pentru prevenirea furturilor şi tâlhăriilor:

În cămin:

Încuiaţi uşa camerei atunci când dormiţi;

Când plecaţi, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, asiguraţi uşa camerei;

Închideţi şi asiguraţi geamurile când sunteţi plecaţi, mai ales la parter sau etajele inferioare;

Nu lăsaţi persoane străine nesupravegheate în cameră;

Pe stradă:

Nu lăsaţi deschise geamurile, portierele ori portbagajul autoturismului şi nu lăsaţi bunuri de valoare (borsete, genţi, telefoane mobile) la vedere;

Nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;

Pentru a evita implicarea în săvârşirea unor fapte care contravin legii este bine să:

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant;

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător;

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii.

           

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina