fbpx

Mini-festival la Tribunalul Cluj cu consumatorii de droguri de la Untold și Electric Castle

Aproape 20 de dosare cu consumatori de droguri de risc (cannabis) au fost înregistrate la Tribunalul Cluj de la începutul lunii august și până acum. Inculpații au fost prinși consumând la festivalurile de muzică Untold sau Electric Castle. Toate dosarele au ca obiect renunțarea la urmărirea penală, procurorii preferând amenzi administrative sau trimiterea la tratament a tinerilor.

Dosarele cu consumatori înregistrate în ultima vreme la Tribunalul Cluj au ca obiect ”confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP) deţinere de droguri de risc”

Numai astăzi, 3 noiembrie, au fost patru astfel de dosare pe rolul instanței. Judecătorul penalist Cristi Danileț a atras atenția asupra fenomenului.

”Azi la Tribunalul Cluj mi-au ajuns pe mână primele dosare penale cu tineri care au frecventat „Electric Castle” și „Untold”, edițiile din 2017. Ei au fost cercetați de procurorii DIICOT pentru deținere/consum de etnobotanice și droguri.

Așadar, Clujul a câștigat de trei ori (și o spun, evident, la modul ironic): pe de o parte, economic – căci au venit tineri din toată țara și chiar din străinătate să participe la evenimentele muzicale și să cheltuie banii aici; pe de altă parte, social – au venit tineri să socializeze unii cu alții, de exemplu consumatorii cu dealerii…; și pe încă o altă parte, judiciar: îi chemăm pe tineri și în fața noastră, a judecătorilor, să vedem cum arată unul care are creierul prăjit de la consum sau altul care s-a îmbogățit din vânzarea substanțelor interzise și să le mulțumim că datorită lor nu ne temem că vom deveni șomeri.”, a scris Danileț pe Facebook.

În acest dosare vorbim de consumatori care aveau asupra lor cantități mici de cannabis, de la 0.3 g la 1 gram. Aceștia scapă de dosarul penal, primind amenzi administrative sau trimiteri la tratament, căci procurorii au interes să-i prindă pe dealeri.

Dispozitii privind detinerea ilegala de droguri de risc pentru consumul propriu gasim in art.4 din Legea 143/2000 si se refera la urmatoarele fapte:

-Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Clujust.ro că se lucrează la un dosar mare cu dealeri veniți la festivaluri, chiar și din străinătate.

Potrivit poliției, au fost 45 de sesizări privind săvârșirea unor fapte penale pe toată durata Untold.

Amenzi de 93.000 de lei și peste 1700 de persoane care au primit îngrijiri la Untold

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina