fbpx

Polițiștii nu mai dau amenzi! În semn de protest

Începând de azi, 11 ianuarie, polițiștii membri ai sindicatului Europol nu mai dau amenzi, ci doar avertismente, în semn de protest față de înghețarea salariilor.

De săptămâna viitoare este planificată a doua etapă a acțiunilor de protest – nu vor mai efectua ore suplimentare. Pentru 25 ianuarie este programată a treia etapă – polițiștii nu vor mai răspunde decât la urgențele semnalate la 112.

”De zece ani suntem purtați cu zăhărelul când vine vorba de o salarizare echitabilă! Sondajul în rândul polițiștilor demonstrează că nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu!

PS: Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE!

Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim.

Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, au anunțat cei de la sindicatul Europol, pe Facebook, încă de săptămâna trecută.

Acțiuni de protest au anunțat și cei din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): manifestații în stradă și acțiuni în instanță.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina