fbpx

Polițiștii clujeni au luat la control bicicliștii și conducătorii de trotinete, inclusiv cele noi de la Bolt

Acțiune amplă a polițiștilor clujeni pentru prevenirea accidentelor produse de bicicliști sau conducători de trotinete electrice. Aceștia din urmă s-au înmulțit după ce a apărut sistemul de închiriere de la Bolt.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza întregului municipiu, în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul indisciplinei pietonilor şi a conducătorilor de biciclete/trotinete, dar şi în vederea respectării normelor de circulaţie de către conducătorii auto.”, a transmis biroul de presă al IPJ Cluj.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 6 august, în intervalul orar 18.00-20.00.

”Au fost verificaţi un număr de 24 de conducători de trotinete, urmărindu-se cunoaşterea regulilor elementare de circulaţie şi a obligaţiilor ce le revin pe timpul deplasării pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, 23 de biciclişti şi 11 conducători de trotinete au fost sancţionaţi contravenţional. Alte 14 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea neregulamentară a străzii.”, se mai arată în comunicat.

La acţiune au participat şi poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina