fbpx
Acasă » ȘTIRI » Polițiștii clujeni au constatat în trafic 17 infracțiuni și au reținut 64 permise de conducere pe perioada mini-vacanței

Polițiștii clujeni au constatat în trafic 17 infracțiuni și au reținut 64 permise de conducere pe perioada mini-vacanței

În perioada 26 aprilie – 1 mai 2019, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au constatat în trafic 17 infracțiuni și au reținut 64 permise de conducere pe perioada mini-vacanței.

”Polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunității. Aceștia au intervenit la 432 de evenimente, pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține liniştea şi ordinea publică. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 379, au fost sesizate prin 112.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 490 de sancţiuni, fiind constatate nerespectări ale prevederilor Legii 61/1991, Legii 12/1990, OUG 195/2002, Legii 333/2003 ș.a.

De asemenea, au fost constatate 64 de infracţiuni, 36 dintre acestea fiind fapte contra patrimoniului. În trafic, poliţiştii rutieri au constatat 17 infracțiuni. Totodată, au reținut 64 permise de conducere și retras 9 certificate de înmatriculare.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Cele mai multe infracțiuni sunt de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

”La data de 1 mai 2019, în jurul orei 03:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat un bărbat, de 25 de ani, din comuna Cojocna, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Tritenii de Jos, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice.”, este un exemplu dat de reprezentanții IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina