fbpx

Polițiștii au ridicat lumânări de contrabandă dintr-un Mercedes

Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din Iaşi au ridicat, în vederea confiscării, 300 de kg. de lumânări, transportate fără documente de provenienţă cu un autoturism, pe raza oraşului Târgu Frumos.

”La data de 10 octombrie. polițiștii de investigare a criminalității economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au depistat un transport ilicit de lumânări”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Conducătorul auto, de 22 de ani, din municipiul București, a fost oprit pentru control pe Drumul Eeuropean 85, pe raza orașului Târgu Frumos, din județul Iași. Cel mai probabil era în drum spre pelerinajul de la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din Iași, care are loc zilele acestea. Aici, mii de pelerini stau la o coadă imensă pentru a se închina la moaște

În urma verificărilor efectuate, în autoturismul bărbatului au fost descoperite 60 de cutii, care conţineau 300 de kg. de lumânări, pentru care nu deținea documente de proveniență. Bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi nerespectarea prevederilor legale privind prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare predozate”, precizează reprezentanții IGPR.

masina perchezitie lumanari

Comments

comentarii

Lasă un răspuns