Acasă » ȘTIRI » Polițist local cercetat pentru favorizarea făptuitorului

Polițist local cercetat pentru favorizarea făptuitorului

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului de către un bărbat care are calitatea de polițist localdin Huedin. Fapta acestuia a condus la anularea unei misiuni planificate în interesul superior al unui minor, în cadrul unui dosar penal de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de 9 august, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un polițist local ar fi furnizat informații care ar fi condus la periclitarea rezultatului unei anchete penale și a unei acțiuni a Direcției de Protecție a Copilului.

”În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin efectuau investigații într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal, în urma unei plângeri făcute de către o femeie de 20 de ani, din Salva, județul Bistrița-Năsăud. La data de 7 august a.c., cea în cauză a sesizat faptul că a fost agresată de concubinul său, iar în momentul în care și-a manifestat intenția de a pleca de la locuința acestuia, bărbatul nu i-ar fi permis să își ia fiul minor, în vârstă de 9 luni.

Având în vedere cele sesizate, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, au stabilit măsuri pentru realizarea protecției minorului. Astfel, prin dispoziție a D.G.A.S.P.C., s-a stabilit plasarea minorului în regim de urgență la asistent maternal, urmând a fi întreprinse acțiuni pentru recuperarea acestuia.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

În virtutea funcției avute, polițistul local deținea date cu privire la acțiunea care urma să aibă loc la domiciliul celui vizat, aducându-i la cunoștință bărbatului măsurile ce urmau a fi întreprinse.

”Conform probatoriului administrat, măsurile care urmau a fi luate au ajuns la cunoștința bărbatului vizat, stabilindu-se că s-a creat un risc major pentru înfăptuirea actului dispozițional.”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

În prezent, în urma medierii situației minorului de către reprezentanții D.G.A.S.P.C., a intervenit împăcarea părților.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina