fbpx

Plenul CSM a decis control tematic cu privire la dosarele cu agresiuni sexuale asupra minorilor

Cu o majoritate fragilă de 10 la 8, Plenul CSM a decis control tematic cu privire la dosarele cu agresiuni sexuale asupra minorilor.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control tematic la instanţe şi parchete referitor la modul de investigare şi soluţionare a cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore, aflate pe rolul acestora în perioada 01.02.2014 la zi, obiectivele controlului având în vedere practica instanţelor şi parchetelor (soluţii definitive) în aspecte precum:

aprecierea consimţământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportare la vârsta victimei, standardele de probaţiune care conduc la dispunerea unei soluţii de trimitere în judecată sau de tragere la răspundere penală ori, dimpotrivă, de netrimitere în judecată sau de achitare în aceste cauze etc.(majoritate: 10 voturi DA, 8 voturi NU),

respectarea dispoziţiilor legale cu privire la modalitatea de audiere a părţilor vătămate minore ( pentru acest obiectiv, majoritate: 10 voturi DA, 7 voturi NU, 1 vot NUL)”, se arată pe ordinea de zi soluționată din 11 iunie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina