Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Plăți ciudate de la FRF în contul agenției de publicitate Vitrina Advertising din Cluj

Plăți ciudate de la FRF în contul agenției de publicitate Vitrina Advertising din Cluj

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a platit in ultimii patru ani peste 700.000 de euro catre agentia de publicitae Vitrina din Cluj-Napoca, detinuta de Mihaela Rus. Unele plati sunt extrem de ciudate, potrivit GSP.ro

Lista de plăţi pe care FRF le-a făcut către Vitrina trece cu mult pragul de o jumătate de milion de euro:

ANUL SUMA (euro)
2014 62.700
2015 243.300
2016 300.000
2017 105.000
TOTAL 711.000 euro

Două plăţi extrem de ciudate!

Din contabilitatea detaliată a FRF se evidenţiază două plăţi controversate, privite din perspectiva raportului servicii prestate versus sumă achitată:

1. În 9 decembrie 2016, FRF a plătit suma de 130.787, adică aproape 30.000 de euro, către Vitrina Felix Media, iar la explicaţii servicii se specifică: “Branding Cupa României 16-imi montaj prin autocolant sală conferinţă”.

2. Pe 21 decembrie 2016, FRF achită 8.022 de lei, adică spre 2.000 de euro, pentru “plic invitaţii executive club meci România – Polonia”. Cel mai scump plic pentru invitaţii costă 40 de bani, rezultă că FRF ar fi achiziţionat peste 20.000 de plicuri!!!

GSP a contactat-o pe Mihaela Rus, director general la Vitrina, pentru a o întreba dacă sumele în cauză sunt reale sau e o greşeală, având în vedere cuantumul extrem de ridicat pentru nişte servicii care în mod normal n-ar costa atât.

“Mai bine vorbiţi direct cu persoana care se ocupă de contractul cu FRF”, a spus Rus. Gabriela Gorcan a avut, la telefon, o reacţie de surprindere când a auzit sumele: “Mi se pare suma mare, dar daţi-mi datele, verific şi revin cu un telefon”.

După 20 de minute, a revenit şi a solicitat o comunicare oficială prin mail, la care a oferit următorul răspuns: “Vă confirmăm încasarea acestor plăți care reprezintă contravaloarea unor servicii prestate pentru FRF. Detaliile serviciilor sunt supuse clauzelor de confidențialitate prevăzute în contractul cu FRF. Vă rugăm să vă adresați FRF, ca parte contractantă, pentru alte amănunte”.

“Este o firmă de la Cluj despre care dacă cineva s-ar interesa mai mult ar avea surpriza să descopere câte sute de mii de euro încasează de la FRF. Totul este cu circut închis, nu se votează nimic în Comitetul Executiv. Este o firmă în spatele căreia se află un politician care îl susţine pe Burleanu”, spunea Florin Prunea în octombrie 2017.

Jurnalistii de la GSP scriu si despre o legatura cu Vasile Dancu si plati catre IRES.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns