fbpx
Acasă » ȘTIRI » Plan roșu de intervenție la nivelul ISU Cluj pentru incendiu în ansamblul rezidențial Iris de pe strada Oașului

Plan roșu de intervenție la nivelul ISU Cluj pentru incendiu în ansamblul rezidențial Iris de pe strada Oașului

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a fost activat, în jurul orei prânzului, planul roșu de intervenție pentru un incendiu în ansamblul rezidențial Iris de pe strada Oașului.

Incendiul a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc nou ridicat de o firmă din grupul Geromed pe locul fostei fabrici de porțelan Iris, numit acum ”Ansamblul rezidențial Iris”. Fumul s-a propagat puternic, astfel că mai mulți oameni au urcat pe bloc.

”La nivelul ISU Cluj s-a activat Planul Rosu de Interventie pentru incendiul de pe strada Oasului, până acum au fost evacuate 20 de persoane”, au anunțat reprezentanții ISU Cluj.

Anterior, aceștia au precizat că ”este incendiu la un imobil cu mai multe nivele, se lucrează în acest moment pentru evacuarea unor persoane, surprinse de degajările de fum pe acoperișul clădirii”

Oamenii adunați într-un balcon de la ultimul etaj (sursa foto biziday.ro)

Bilanțul intervenției, prezentat de ISU:

“Mun. Cluj Napoca – incendiu subsol clădire, regim de înălțime P+10, 25 persoane s-au auto-evacuat, 20 persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara și 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistență medicală de urgență.

La fața locului au intervenit 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platforma pentru intervenții la înălțime, 5 echipaje medicale (2 SMURD, 3 SAJ) + autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple

Au intervenit 8 Pompieri, 16 paramedici și personal medical. De asemenea au fost prezente echipaje de la poliție, SVSU ClujNapoca, echipele de intervenție ale furnizorilor de utilități”

Planul roșu a fot dezactivat la ora 12.40.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns