fbpx

Peste 7.800 de candidați înscrişi la UBB în primele 3 zile de admitere. Dreptul, pe locul 4

Peste 7.800 de candidați și-au depus dosarele de înscriere în primele trei zile ale sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), numărul fiind mai mare decat cel înregistrat în primele trei zile ale sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2022.

Astfel, numărul dosarelor depuse pentru studiile de licență a ajuns la 6.694, dintre care 5.700 vizează studiile de licență cu frecvență, iar 994 sunt pentru studiile în sistem de învățământ la distanță sau cu frecvență redusă. Numărul dosarelor depuse pentru studiile de master depuse în primele trei zile ale admiterii 2023 se ridică la 1.160.

Cea mai căutată facultate a fost, în primele trei zile de înscriere, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 1.050 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 857 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Matematică şi Informatică – 729 de dosare depuse,  Facultatea de Drept – unde au fost depuse 598 de dosare de înscriere, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, care a avut, în primele trei zile înscriere, 486 de candidaţi la studiile de licență cu frecvență.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 581de dosare depuse în primele trei zile de înscriere, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – unde au fost înregistrate 148 de dosare și de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, pentru care au optat 87 de candidați ai programelor de învățământ la distanță.

Şi absolvenţii de facultate își pot depune în această perioadă dosarele de înscriere la master, cele mai căutate specializări fiind, în primele trei zile de înscriere, cele ale Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (409 dosare de înscriere depuse), urmate de cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (272 de candidați) și ale Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (106 candidați).

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a dat luni, 10 iulie 2023, startul sesiunii de vară a admiterii în anul uniersitar 2023-2024, cu 5.298 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu10.892 de locuri în regim cu taxă și 2.980 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master, UBB pune la dispoziția absolvenților de facultate care vor să-și continue studiile un număr de 3.627 de locuri la buget şi 6.284 de locuri la taxă.

Candidații vor putea alege între cele 252 de programe de licență (învățământ cu frecvență, frecvență redusă sau la distanță) și 236 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 10 și 27 iulie 2023. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Pentru admiterea în anul universitar 2023-2024 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2023-2024 sunt, de asemenea, stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate accesând linkurile: https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_admitere , respectiv https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_scolarizare .

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://infoadmitere.ubbcluj.ro/ro/ .

Comments

comentarii

Zilele Clujului încep joi, 30 mai. Clujenii vor avea parte de un show de excepție în Piața Unirii.... Citește mai mult
Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns