fbpx

Măsuri provizorii cu privire la normarea muncii la nivelul instanțelor judecătorești

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât aprobarea unei hotărâri privind stabilirea unor măsuri provizorii cu privire la normarea muncii la nivelul instanțelor judecătorești.

”Art.I. Până la efectuarea de către Consiliul Superior al Magistraturii a analizei necesare pentru stabilirea volumului optim de activitate al judecătorilor, pentru a asigura buna desfăşurare a activităţii instanţelor judecătoreşti, se recomandă adoptarea următoarelor măsuri provizorii privind normarea muncii:

1. stabilirea volumului optim de muncă al judecătorilor prin raportare la numărul dosarelor fiecărui complet în toate şedinţele de judecată programate în decursul unei luni, diferenţiat în funcţie de gradul de jurisdicţie, stadiul procesual şi materiile 1n care se judecă, respectiv nonpenale sau penale, după cum urmează:

a) În materiile nonpenale, numărul recomandabil de dosare/complet/total şedinţe de judecată programate în decursul unei luni este de 40 dosare la judecătorii, fără a fi luate în considerare dosarele având ca obiect incuviinţare executare silită şi internare medicală nevoluntară, iar în cazul tribunalelor şi curţilor de apel de 20 dosare în primă instanţă şi 20 dosare în căile de atac;

b) în materiile penale, numărul recomandabil de dosare/complet/total şedinţe de judecată programate in decursul unei luni este de 40 dosare la judecătorii, iar în cazul tribunalelor şi curţilor de apel de 20 dosare în primă instanţă, din care maxim 5 dosare în care instanţa a fost sesizată cu rechizitoriu, şi 20 dosare în căile de atac;

2. În funcţie de numărul, specificul şi complexitatea cauzelor, precum şi de situaţia concretă de la nivelul unor instanţe/secţii, preşedinţii instanţelor sau, după caz, colegiile de conducere pot adopta şi alte măsuri care se impun pentru asigurarea unei dimensionări echilibrate a volumului de activitate şi pentru funcţionarea corespunzătoare a instanţei, inclusiv cele prevăzute la art. 107 alin. (2) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.

Art. II — În aplicarea măsurilor provizorii prevăzute la art. I vor fi avute în vedere cu prioritate cauzele pentru soluţionarea cărora sunt prevăzute expres de lege termene imperative.”, se arată în hotărâre. 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [122.06 KB]

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!