fbpx
Acasă » ȘTIRI » Patru bărbați au păgubit o bătrână din Cluj cu 60.000 de euro prin metoda Accidentul

Patru bărbați au păgubit o bătrână din Cluj cu 60.000 de euro prin metoda Accidentul

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj au identificat patru persoane bănuite de comiterea unei înșelăciuni prin metoda ,,Accidentul”, prin care au păgubit o bătrână din Cluj-Napcoa cu circa 60.000 de euro.

Cei patru,bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 41 de ani, din județele Călărași, Galați și Cluj, sunt acuzați că au înșelat o femeie, de 83 de ani, din Cluj-Napoca, prin metoda ,,accidentul”.

”La data de 28 ianuarie 2019, în jurul orei 01:00, victima ar fi primit un telefon de la persoane care și-ar fi declinat calități false, fiind anunțată cu privire la faptul că fiica acesteia a suferit un accident casnic și va fi supusă unei intervenții chirurgicale pentru care sunt necesari bani. În scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, căruia persoana vătămată i-a înmânat circa 60.000 de euro.

Pentru probarea activității infracționale, polițiștii de investigații criminale, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale, au efectuat percheziții în județul Călărași și în municipiul București, fiind ridicate bunuri care interesează cauza. De asemenea, polițiștii clujeni au cooperat cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Călărași și Tulcea.

Până în prezent, au fost recuperați circa 5 000 euro. Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului, documentarea întregii activități infracționale și tragerea persoanelor la răspundere penală.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Doi bărbați sunt cercetați în stare de deținere, fiind încarcerați în alte cauze.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina