fbpx

Patronul firmei care construiește nocturna din Florești a dat mită unui funcționar DGFP Alba

Patronul firmei care va construi nocturna de 450.000 de lei din comuna Florești, Cluj, a dat mită un apartament din Florești unui funcționar DGFP Alba, care a fost trimis în judecată de DNA și condamnat definitiv în 2012. Și patronul firmei are o amendă penală în alt dosar.

Vuiește lumea sportului și nu numai despre nocturna de 450.000 lei (93.000 de euro) pentru care a încheiat Primăria Florești contract, prin cumpărare directă, în 21 aprilie, în plină pandemie. A scris și Gazeta Sporturilor AICI

Ce nu s-a scris este background-ul firmei Ledtrading SRL, care a primit contractul, mai exact al unicului asociat, Florin Gabriel Sas.

Aceasta apare într-un dosar DNA Alba, despre care ziarul Adevărul a scris în 2012. Funcționarul Gabriel Florin Mihăilescu de la DGFP Alba a fost acuzat că a primit mită un apartament cu o cameră în Florești, în valoare de 20.000 de euro, de la Sas în scopul de a facilita efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată şi chiar pentru facilitarea  rambursării efective a TVA către societatea comercială Fidati SRL Alba, care a construit complexul de locuințe. Societatea a fost parte civilă în dosarul finalizat cu condamnarea, în 2012, la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 5 ani a fostului funcționar.

Nici patronul firmei Ledtrading nu este străin de condamnări penale. În 2013, a primit de la Curtea de Apel Alba Iulia pedeapsa de 1000 lei amenda penală pentru savârsirea de infractiuni la Legea cecului nr. 59/1934, asta după ce la prima instanță primise 5 luni închisoare cu suspendare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina