Acasă » ȘTIRI » Patronul din acte al clubului de fotbal CFR se plânge de noul proiect imobiliar al lui Tișe

Patronul din acte al clubului de fotbal CFR se plânge de noul proiect imobiliar al lui Tișe

Confruntare urbanistică între VIP-uri în cartierul Andrei Mureșanu din Cluj-Napoca. Patronul din acte al clubului de fotbal CFR, Marian Băgăcean, a depus la Primărie obiecțiuni cu privire la un Plan Urbanistic Zonal propus în vecinătatea casei lui, al cărui beneficiar principal este firma președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Consiliul Local Cluj-Napoca are pe masă la ședința din 1 august un Plan Urbanistic Zonal – Dezvoltare ansamblu rezidențial cu dotări  – str. Plaiuri, cu mai mulți beneficiari persoane fizice și firme, între care Central Business Plaza SRL, care deține circa 6.000 mp. Această societate este deținută de Alin Tișe și fosta lui soție, Camelia Tișe Irimie.

PUZ-ul este susținut de Direcția de Urbanism a Primăriei, în ciuda unor obiecțiuni primite de la vecini, între care Marian Vasile Băgăcean, patronul campioanei CFR 1907 Cluj.

Prima problemă reclamată de Băgăcean este faptul că anunțul privind noul PUZ afișat în zonă este ilizibil: ”Nu sunt oferite detalii cu privire la reglementarea concretă ce se vrea a fi cuprinsă în PUZ”

”Chiar și din acest informații puține deduse, subsemnatul sunt vătămat prin contruirea unor blocuri în zona reglementată de PUZ, având în vedere impactul asupra circulației și traficul care va afecta întreaga zonă. Raportat la rețeaua de drumuri existentă în zonă, circulația va fi în mod evident afectată în mod special la orele de vârf, o problemă putând fi identificată și la nivelul parcărilor. Din cuprinsul panoului nu reiese dacă această problemă a fost avută în vedere printr-un studiu de circulație care să trateze în ce măsură este viabilă contruirea unor ansambluri de locuințe în zonă și care va fi impactul asupra circulației.

În acest context, subsemnatul sunt în mod direct afectat de sensul girtoriu care se intenționează a se edifica. În măsura în care se va aproba contruirea acestuia, subsemnatlui îmi va fi blocată intrarea în garajul aflat pe terenul unde se află construcția în care subsemnatul locuiesc, având în vedere modul de amplasare a sensului giratoriu și a lățimii înguste a drumului.

De asemenea, va fi afectată și rețeaua de aducțiune și de canalizare care nu este adecvată unui număr atât de mare de persoane, având în vedere că în zonă, conform planului, se intenționează a se edifica un ansamblu de locuințe.”, a scris Băgăcean în reclamație.

Răspunsuri la obiecțiuni au fost formulate de firma de construcții Wincon SRL: ”Ne pare rău că din panourile expuse nu s-a putut analiza mai în detaliu soluția propusă.”, au precizat de la început.

Alte precizări ale firmei care s-a ocupat de documentația PUZ:

”Sensul giratoriu propus la intersecția străzilor Brăduțului, Plaiuri și Strada 1 (cf PUZ Plaiuri, aprobat cu HCL 305/15.07.2008) a fost aprobat prin PUZ Plaiuri, cu HCL 305/1.07.2008 și are rolul de a reduce numărul punctelor de conflict care se pot genera în intersecție.”

”Conform studiului de trafic, realizat de către SC Traffic Audit Consulting SRL, odară cu realizarea investiției capacitatea de circulație crește nesemnificativ.”

”Prin mobilarea urbanistică a zonei care face obiectul PUZ-ului s-a optat pentru o trecere treptată de la casele cu regim de înălțime P+E la imobile cu locuințe colective de S+P+3E+ER.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina