Acasă » ȘTIRI » Părinții elevilor și conducerea Liceului Onisifor Ghibu au învins! Rămân cu toate clasele

Părinții elevilor și conducerea Liceului Onisifor Ghibu au învins! Rămân cu toate clasele

Părinții elevilor și conducerea Liceului Onisigor Ghibu, asistați de avocata Camelia Iusco, au învins în demersul de a păstra toate clasele de a 9-a în toamna acestui an. Șeful Inspectoratului Școalar Județena, Valentin Cuibus, a anunțat, la Radio Cluj, în această dimineață, că păstrează, cel puțin pentru încă un an, clasa despre care s-a discutat că va fi tăiată.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Liceul Onisifor Ghibu primea o hârtie de la Inspectoratul Școlar Județean, pe care era tăiată ”din pix” o clasă de a 9-a din planul de învățământ aferent anului școlar 2016-2017, fără a se aduce la cunoștința conducerii liceului hotărârea și criteriile de selecție prin care s-a decis asta. Părinții au pornit o adevărată campanie pe Facebook pentru a salva clasa, iar conducerea liceului, prin avocata Camelia Iusco, a depus o notificare la ISJ Cluj.

Valentin Cuibus a anunțat la Radio Cluj că Liceul Ghibu rămâne cu toate clasele în toamna lui 2016, dar că la anul se va face iar o analiză: ”Am aprobat cerere părinților de a da acea clasă pentru acest an. Toată lumea s-a grăbit să ia atitudine înainte de a se finalizat toate disucțiile. Totul era o discuție pe un proiect. Finalizarea a fost în cursul dimineții de azi, într-o șetință convocată de săptămâna trecută, în care am stabilit pentru acest an. Și nu pentru că ar fi fost presiuni, pentru că atâta timp cât lucrurile sunt corecte din toate punctele de vedere. Recunosc că la un sistem cu 100.000 de elevi, presiuni sunt din 50 de părți. A fost vorba că nu au știut cu suficient timp dinainte, lucru care nu o să mai întâmple, altădată o să se știe dinaint acolo unde o să se taie În rest nu vreau să comentez că poate era mai potrivit cu o clasă mai puțin, cât timp s-a pus problema ca aceea să fie de mate-info, nu de științe. Dar asta e opțiunea consiliului de administrație al școlii. La anul se va merge pe scădere.”

Camelia Iusco și-a manifestat bucuria pe grupul public Ghibu 9 de pe Facebook, în care s-au adunat peste 1.200 de oameni: ”Dragi oameni frumosi si luptatori. De azi, luni va fi ziua mea preferata…S-a facut dreptate! Intr-un fantastic efort comun, ne-am luat clasa inapoi! Felicitari tuturor celor care v-ati implicat in acest demers. Liceul Ghibu inseamna solidaritate, implicare, un tot unitar pe care nimic si nimeni nu il poate si nu il va putea distruge vreodata. Ma inclin in special in fata unui om, Monica Beres, care nu s-a lasat intimidata si coplesita (desi avea si are suficiente motive), ci a stat drept si demn si a luptat pana la capat. Am fost uniti, iar asta a contat la final. Ramanem uniti!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!