fbpx

Ordin de protecție emis pentru o judecătoare împotriva fostului soț. Acesta a fost arestat

Judecătoria Cluj-Napoca a emis ordin de protecție pe 6 luni la solicitarea unei judecătoare, fostă avocată, împotriva fostului soț, care a încercat să o violeze în casa cu care ea a rămas după divorț. Bărbatul a fost arestat preventiv pe o durată de 20 de zile, începând cu data de 6 mai, pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu.

Solutia pe scurt: ”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru reclamanta T.C.B., în calitate de victimă, astfel cum a fost precizată de aceasta, în contradictoriu cu pârâtul B.R., în calitate de agresor, având ca obiect ordin de protecție si, în consecință:

Emite ordin de protecție pe durata unui termen de 6 luni, calculat de la data pronunțării prezentei hotărâri, prin care se iau următoarele măsuri:

1. Obligă pârâtul B.R. să păstreze o distanță minimă de 200 metri față de reclamanta T.C.B., respectiv faţă de reşedinţa şi de locul de muncă al acesteia.

2. Interzice pârâtului B.R. orice fel de contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta T.C.B.

3. Dispune efectuarea de verificări spontane privind locul în care se află agresorul, pe perioada în care ordinul de protecţie este în vigoare.

Respinge, în rest, cererea de emitere a ordinului de protecţie, ca neîntemeiată. Ia act că reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecată.

Dispune avansarea sumei de 500 lei, din fondurile Ministerului Justitiei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu numit pentru reprezentarea intereselor pârâtului – avocat K.C.

Executoriu, fără somație si fără trecerea unui termen.

Prezenta hotărâre se comunică structurilor teritoriale ale Poliției Române în a căror rază teritorială se află locuința victimei si a agresorului.

În conformitate cu art. 46 alin. (3) din Legea nr. 217/2003, pentru punerea în executare a acestui ordin, polițistul poate intra în locuința familiei si în orice anexă a acesteia, cu consimțământul persoanei protejate sau, în lipsă, al altui membru al familiei.

În baza art. 47 din Legea nr. 217/2003, atrage atenția pârâtului asupra consecințelor nerespectării prezentei hotărâri, în sensul că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiune si se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Cu drept de apel, în termen de 3 zile de la pronunțare. Cererea si motivele de apel se depun la Judecătoria Cluj-Napoca.”

Incidentul a avut loc în seara de 29 aprilie, când bărbatul a sărit gardul casei și a bătut la ușă, invocând că a avut un accident de mașină. După ce au stat de vorbă, acesta a încercat să-și violeze fosta soție. Aceasta s-a zbătut și a reușit să scape din casă și să se refugieze la un vecin până la venirea poliției, nu însă fără vânătăi, având poze doveditoare. În zilele următoare, bărbatul i-a trimis mesaje amenințătoare, deși era emis de poliție ordin provizoriu de protecție.

B. R. este cercetat penal pentru tentativa de viol si hartuire.

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!