Acasă » ȘTIRI » Opt deținuți din Penitenciarul Gherla eliberați în ziua intrării în vigoare a Legii privind recursul compensatoriu
Penitenciarul Gherla

Opt deținuți din Penitenciarul Gherla eliberați în ziua intrării în vigoare a Legii privind recursul compensatoriu

Opt deținuți din Penitenciarul Gherla au fost puși în libertate, ieri, 19 octombrie, ziua intrării în vigoare a Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, adică acordarea de zile executate pentru condițiile necorespunzătoare. În toată țara au fost eliberați 529 de condamnați.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, explicat cum funcționează Legea nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (Pe scurt, legea privind recursul compensatoriu): ”Mâine (19 octombrie — n.red) intră în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu. La 30 de zile executate în penitenciar în condiţii necorespunzătoare deţinutul are beneficiul unui număr de şase zile care se consideră efectiv executate.  Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deţinuţi beneficiază direct de punerea în libertate, iar mâine vor fi deţinuţi care vor fi puşi în libertate, după care, tot prin intrarea în vigoare a legii, foarte mulţi deţinuţi vor dobândi beneficiul, vocaţia de a solicita liberare condiţionată”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, în 18 octombrie.

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis astăzi situația numerică a persoanelor condamnate puse în libertate la termen, în data de 19 octombrie, ca urmare a scăderii zilelor executate în condiții necorespunzătoare, precum și situația numerică a persoanelor condamnate care vor fi discutate în prima comisie pentru liberare condiționată.

La Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, au fost puși în libertate la termen, ca urmare a scăderii zilelor executate in condiții necorespunzătoare, opt deținuți (două femei și șase bărbați) și urmează ca 55 deținuți să fie discutați în prima comisie pentru liberare condiționată.

Din Spitalul Penitecniar Dej a fost pusă în libertat o persoană, iar 9 urmează să intre în comisia de eliberare condiționată.

Potrivit datelor ANP, în toată țara, au fost eliberați 529 de deținuți, iar 3349 vor intra în comisie.

Cei mai mulți au fost eliberați din Penitenciarul Poarta Albă (Constanța) – 55, iar cei mai mulți deținuți care urmează să intre în comisie sunt 250 de la Rahova.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns