fbpx

O tânără carantinată la o pensiune din Cluj a fost amendată. Ea acuză că a fost agresată de proprietarul pensiunii

O tânără întoarsă din Marea Britanie, carantinată 14 zile la o pensiune din Cluj, a fost amendată de poliție pentru că nu a respectat măsurile impuse. Ulterior, ea a sesizat poliția că ar fi fost agresată de proprietarul pensiunii.

Oana Silvana Crăciun, ghid turistic și comunicator,  a revenit din Marea Britanie şi a fost nevoită să se izoleze într-o pensiune din Cluj. Femeia că proprietarii pensiunii nu i-ar fi asigurat condiţii minime pentru a sta 14 zile în carantină. Cu toate acestea, tot ea a fost amendată de poliție.

”La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați de administratorul unei pensiuni despre faptul că o persoană carantinată în acea locație nu ar respecta măsurile privind carantinarea, conform prevederilor Legii 55/2020.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la locația respectivă, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind astfel luată măsura sancționării contravenționale.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, polițiștii au fost sesizați de persoana carantinată la aceea pensiune, prin intermediul unui e-mail, despre faptul că ar fi fost agresată verbal și fizic de proprietarul pensiunii.

În continuare, polițiștii efectuează verificări privind aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.”, a transmis IPJ Cluj.

În ultimele 24 de ore, femeia a prostat pe Facebook mai multe filmări din pensiune, inclusiv una în care se cearta cu proprietarul, iar acesta îi spune: ”De 30 de lei pe noapte, ce vă așteptați? Nu vreți să vă trimit și un maseur? AICI filmare cum se ceartă cu proprietarul.

Oana Silviana Crăciun a spus mai multe la Antena 3: ”Niciun reprezentant DSP nu s-a deplasat să constate situația mea la adresa pensiunii. Voi face sesizari scrise catre ITM, Anaf, Anpc şi toate autorităţile responsabile de aplicarea legii Covid. (..) În acest moment sunt în maşină şi mă deplasez către casa bunicilor mei unde nu deţin condiţii optime de trai. Potrivit legii, DSP ar fi trebuit să mă sprijine să ma transfer către o altă locație din Cluj. Fiind în izolare, eu nu puteam fizic închiria nimic. Nu am fost testată de Covid. Aseară când am solicitat ambulanta, mi s-a spus: nu aveți nimic, nu aveti nevoie de test. Nu mi s-a luat temperatura”

Oana Silviana Crăciun face un apel către autorităţi pe pagina sa de Facebook: ”Adresa mea din buletin este in judetul Constanța. În acest moment solicit presei sa arate cum nu exista niciun fel de comunicare între autoritatile statului roman, nimeni de la DSP nu s-a deplasat la adresa unde ma aflu cazata pentru a constata situatia mea.

Solicit autoritatilor sau presei sa specifice ca din izolare eu nu ma pot deplasa decat in judetul Constanta”, a scris jurnalista.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns