fbpx

O tânără a învins România la CEDO pe motiv că nu a fost lăsată să studieze medicina militară

O tânără de 23 de ani a câștigat despăgubiri împotriva României la CEDO, care a constatat că a fost discriminată când nu a fost primită la examenul pentru medicină militară din cauza înălțimii și greutății, fiind stabilite minime printr-un Ordin MApN. Aceasta a fost anulat în 2020.

Elena Moraru, o tânără care voia să devină medic militar, a fost discriminată de MApN, iar CEDO a condamnat România.

În 2018, tânăra voia să devină medic militar și a aplicat la două universități din România care ofereau un program de studii de medicină militară. Ea a mers și la un examen fizic la Spitalul Militar de Urgență Pitești din Pitești.

Înălțimea și greutatea ei – 1,5 metri și 44 de kilograme – nu au îndeplinit un prag stabilit de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar tânăra nu a fost acceptată.

CEDO a declarat că MApN nu are un motiv bine întemeiat pentru a o refuza pe tânără.„Autoritățile interne nu au prezentat nicio justificare rezonabilă și obiectivă pentru dezavantajul cu care se confruntă solicitantul în procesul de admitere la medicina militară”

În 2020, autoritățile au eliminat cerințele antropometrice de la admitere prin alt Ordin al MAp.N.

CEDO a stabilit ca Statul român să achite daune morale de 7.500 de euro Elenei Moraru pentru discriminarea la care a fost supusă.

Hotărârea CEDO Moraru c. România în limba engleză

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [211.47 KB]

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!