fbpx

O parte din judecătorii din CSM au decis sancționarea lui Danileț. Acesta va contesta hotărârea la ÎCCJ

Secția pentru judecători în materie disciplinară dinc adrul Consiliul Superior al Magistraturii a decis, cu majoritate de voturi, sancționarea lui Cristi Danileț cu diminuarea indemnizației timp de două luni. Judcătorul de la Tribunalul Cluj a anunțat că  va contesta hotărârea la Înalta Curte

”Cu majoritate, Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj.

În baza art.100 lit. b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în ”diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 5% pe o perioadă de 2 luni” pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din același act normativ”, se arată pe ordinea de zi soluționată a secției.

Cristi Danileț a anunțat pe Facebook că va contesta hotărârea: ”Acum câteva luni am spus public că trebuie să fim atenți la procedura desemnării Șefului de Stat Major, căci pe de o parte factorului politic trebuie ținut în afară, pe de altă întrucât nu cred că mulți cunosc dispoziția constituțională care spune că Armata garantează democrația.  Inspecția Judiciară s-a autosesizat după ce presa a preluat postarea mea. CSM a decis azi sancționarea mea disciplinară pe motiv că prin postarea mea despre armată și Constituție am afectat imaginea justiției române. Eu nu m-am prezentat în fața CSM pentru a-mi face vreo apărare.

Evident, voi contesta la instanța supremă hotărârea, imediat ce mi se comunică. Deocamdată soluția NU ESTE DEFINITIVĂ, SALARIUL NU MI S-A SCĂZUT, astfel încât aș sugera o oarecare rezervă din partea comentatorilor. 

La Inspecția Judiciară se află încă două cercetări disciplinare pentru opinii expuse de mine pe FB.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina